ERC carrega contra el Govern pel servei ferroviari

ERC carrega contra el Govern pel servei ferroviari

David Zorrakino - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En el setè aniversari del referèndum de l’1 d’octubre, ERC no va matinar per commemorar l’efemèride, sinó per criticar la situació dels trens al sud de Catalunya. Diversos diputats i senadors republicans es van plantar ben aviat a l’estació de Sant Vicenç de Calders per criticar la gestió en aquesta matèria del Govern de Pedro Sánchez. "La confiança entre els usuaris i Renfe s’ha trencat", va dir la diputada i vicepresidenta del Parlament, Raquel Sans.

Els representants d’ERC que van acudir a l’estació van admetre que hi havia un "desplegament extens" tant d’autobusos que cobreixen el trajecte de les línies afectades, com dels informadors contractats per Renfe. "Hi ha més gent amb pitets [informadors], que usuaris", va ironitzar Sans. No obstant, per als republicans això no és bon senyal, sinó la constatació que els ciutadans han optat per via alternatives al tren abans d’enfrontar-se a un altre dia de retards i canvis als trens.

Notícies relacionades

A més, va criticar que, malgrat tot el desplegament d’autobusos i informadors, diversos trens que anaven cap a Barcelona portaven retard. Per a ERC el problema de fons és la falta de "planificació" del Govern. Lamenten que tot el tràfec d’autobusos, informadors i usuaris afectats dels pròxims sis mesos "no serà per millorar el dia a dia" de la gent que utilitza el tren, sinó "per augmentar els trens de mercaderies que passen per aquesta línia". "No podem tornar a viure una falta de planificació en les infraestructures ferroviàries que ens porti al caos que vivim", va concloure.

Més enllà de la crítica al Govern, l’aposta d’ERC per parlar de trens un 1 d’octubre també és simptomàtica de l’evolució que ha fet el partit. Des de ja fa algun temps, ERC ha reformulat la seva visió d’aquell dia. No renega d’aquella consulta, però ara la seva aposta és el camí del referèndum pactat.