Salut

Arriba a Espanya la primera pastilla contra l’endometriosi

Arriba a Espanya la primera pastilla contra l’endometriosi

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

Seixanta mil dones a Catalunya –i dos milions a Espanya– pateixen d’endometriosi, una malaltia infradiagnosticada que es caracteritza per uns forts símptomes menstruals que, en molts casos, són incapacitants durant els dies de dessagnament. Rampes, vòmits, nàusees o forts dolors pelvians i abdominals són les principals afectacions de la patologia en qüestió.

L’endometri és el teixit que recobreix l’interior de l’úter, i l’endometriosi és quan aquest teixit també creix fora de l’úter, cosa que provoca uns forts dolors menstruals. La malaltia afecta entre el 10% i el 15% de les persones menstruantes, que ara podrien veure una solució al seu mal amb la pastilla Ryeqo.

Nova investigació

Notícies relacionades

Aquesta pastilla es comercialitza a Espanya des de fa un any per tractar els miomes uterins. Tanmateix, una nova investigació provada en més de mil dones premenopàusiques ha demostrat l’eficàcia i seguretat d’aquest fàrmac contra l’endometriosi. "Les dones amb endometriosi poden experimentar dolor pelvià o a la part baixa de l’abdomen, dolor amb els períodes menstruals i durant les relacions sexuals. Ryeqo s’utilitza per al tractament de l’endometriosi a fi de disminuir els símptomes deguts al desplaçament del teixit de revestiment de l’úter", explica l’Agència Espanyola de Medicaments.

Des del setembre, Ryeco també es comercialitza a Espanya per tractar l’endometriosi. "Aquest medicament conté relugolix, que bloqueja determinats receptors al cervell, la qual cosa redueix la producció d’hormones, que, al seu torn, estimulen la producció d’estradiol i progesterona als ovaris. Quan es bloquegen, es redueixen els nivells d’estrogen i progesterona circulants en l’organisme", afegeix.

Temes:

+Salut