Les obres i sagues que més arrasen entre les adolescents

Els amors conflictius i les trames addictives solen aparèixer a totes les obres

Plataformes com Netflix i Prime Vídeo han aprofitat la popularitat d’aquests llibres

Tots els èxits del ‘BookTok’ han fet el mateix recorregut: de la plataforma Wattpad al segell editorial, i del llibre a l’‘streaming’

Les obres i sagues que més arrasen entre les adolescents
2
Es llegeix en minuts

Les novel·les romàntiques que triomfen entre adolescents al caliu del fenomen BookTok solen contenir, bàsicament, cinc ingredients principals: amors conflictius, salseig, trames addictives, escenes explícites i un cert empoderament. Aquests són alguns títols i sagues que actualment tenen més enganxada i més índexs de venda. Pràcticament totes les obres es van coure a internet i han acabat coronats com fenòmens editorials.

Les obres i sagues que més arrasen entre les adolescents /

‘Culpa mía’, ‘Culpa tuya’...

L’escriptora argentina Mercedes Ron va armar a Wattpad la relació en flames entre els fills adolescents que aporta una parella de quarantins acabada de formar, amb Culpa mía, Culpa tuya i Culpa nuestra. Amb més de 75 milions de lectors a la plataforma, va fer el salt editorial i després a l’streaming. Els intèrprets Nicole Wallace i Gabriel Guevara donen vida a la parella en la producció de Prime Video, que ja prepara la segona entrega.

Les obres i sagues que més arrasen entre les adolescents /

Saga Mesos al teu costat

La formen Abans de desembre, Després de desembre i Tres mesos. Els firma la mallorquina Joana Marcús (Palma, 2000), que va començar a escriure a la plataforma Wattpad als 13 anys. D’aquí va saltar al món editorial fins a convertir-se en la figura més destacada d’aquest fenomen literari. La història dels llibres segueix els passos de Jenna Brown, que se’n va a la universitat, i el seu nòvio Jack, amb qui tér una relació a distància i oberta.

Les obres i sagues que més arrasen entre les adolescents /

‘After’

Potser es tracta del títol d’aquesta gènere literari amb més sobrecàrrega de clixés –un noi traumatitzat i conflictiu estableix un amor tempestuós amb una noia ingènua, dependent i disposada a ser la seva ambulància–, la història de l’escriptora Anna Todd compta amb cinc títols i cinc pel·lícules que es poden trobar a la plataforma Prime Video.

Les obres i sagues que més arrasen entre les adolescents /

Notícies relacionades

Trilogia germans Hidalgo

També armada a Wattpad, aquesta trilogia escrita per Ariana Godoy sobre les aventures amatòries de tres germans molt guapos i molt rics va fer el mateix recorregut d’altres obres d’aquest mateix gènere: va saltar posteriorment al món editorial i, a continuació, a Netflix, en què poden veure’s tres pel·lícules, que estan protagonitzades pels actors Clara Gaye i Julio Peña i ambientades a Barcelona.