Els Castellers de Vilafranca revaliden el títol a Tarragona

Els favorits tornen a guanyar un concurs que en els últims 14 anys només se’ls ha escapat en dues ocasions a favor de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Els Castellers de Vilafranca revaliden el títol a Tarragona
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Castellers de Vilafranca van revalidar ahir el títol a l’imposar-se en el Concurs de Castells de Tarragona. Els verds eixamplen així la seva hegemonia en una competició que han guanyat 12 vegades de les 14 últimes edicions. Només en dues ocasions (el 2000 i el 2018) la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que ahir van acabar segons, se’ls ha imposat. Els de Vilafranca van exhibir el 3 de 10 amb folre i manilles descarregat, i van carregar el 9 de 9, el 4 de 10 i el 4 de 9 amb folre i agulla. Al seu torn, la Vella va lluir el 4 de 9 descarregat i van carregar el 4 de 9 amb agulla i el 4 de 10 amb folre i manilles renunciant a participar en l’última ronda. El podi el va completar la Jove Xiquets de Tarragona després d’un concurs de set hores.

Els Castellers de Vilafranca i la Vella de Valls, fent bona gala d’ofici, van pugnar fins al final en un duel que es va resoldre passades les cinc de la tarda, tancant una vibrant jornada que havia començat a les deu del matí. Els verds van fer emmudir la Tarraco Arena en la primera ronda descarregant el 3 de 10 amb folre i manilles. En la segona ronda van jugar la seva gran carta del concurs, el 9 de 9 folrat que van desmuntar, que els va fer perdre posicions.

De cara a la tercera ronda van buscar una puntuació segura amb el 4 de 9 amb folre i agulla que van deixar carregat. En el quart torn van repescar el 9 de 9, que aquesta vegada van portar a plaça amb tres enxanetes que van coronar les torres a gran velocitat. No obstant, la construcció es va enfonsar. La classificació continuava dibuixant una disputa directa amb la Vella de Valls, de manera que els vilafanquins van apostar en la cinquena ronda pel 4 de 10 enmanillat.

Moment de la pancarta

Veient l’elevada puntuació que aconseguien els del Penedès, la Vella va renunciar a la cinquena ronda, per a la qual havia anunciat el 2 de 8 sense folre. La decisió dels rosats va provocar un esclat d’eufòria entre l’afició de Vilafranca, que va celebrar el títol desplegant la seva clàssica pancarta per cobrir la graderia de verd.

Malgrat descartar la lluita pel títol a l’últim moment, la Vella s’havia postulat al llarg de tot el concurs per desbancar Vilafranca amb una gran exhibició. I és que arribaven al concurs amb un ambiciós programa de castells desfolrats i de 10 pisos per lluitar pel podi. Així, van obrir la primera ronda amb un pletòric 4 de 9 sense folre, però en la segona ronda es van encallar quan el 4 de 10 amb folre i manilles, el seu gran objectiu, va quedar en intent. Seguidament, el 4 de 9 amb agulla els va quedar en carregat, i a la quarta ronda van tornar amb el 4 de 10, que llavors sí que van aixecar.

La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona es va colar en la tercera posició trencant els pronòstics inicials. Els morats van fer història descarregant el 3 de 10 amb folre i manilles, una fita que els ha catapultat. La resta de l’actuació la van completar descarregant el 2 de 9 i carregant el 5 de 9 amb folre.

La Colla Joves Xiquets de Valls arribava a la Tarraco Arena com una de les favorites, però finalment va acabar quarta. Els diables vermells van intentar en dues ocasions el 3 de 10 emmanillat, però es va trencar les dues vegades quan faltava poc per coronar-lo. Els vallencs prèviament van exhibir el pilar de 8 amb folre i manilles i van carregar el 2 de 8 sense folre, la bèstia indomable. Van completar l’actuació fent ús de la cinquena ronda i descarregant el 3 de 9.

Notícies relacionades

La part baixa de la taula

Quant a la resta de la classificació, els Moixiganguers d’Igualada se’n van anar eufòrics de Tarragona situats en cinquè lloc. El sisè va ser per a la colla dels Capgrossos de Mataró. I el setè, per als Xiquets de Reus. Els van seguir en el rànquing els Castellers de Barcelona, els Nens del Vendrell i els Xiquets de Tarragona. Les dues últimes posicions del multitudinari certamen d’ahir les van ocupar els Castellers de Sants i els Marrecs de Salt.

Temes:

Igualada