Quatre morts d’una mateixa família en un incendi

Quatre morts d’una mateixa família en un incendi

David Arjona

1
Es llegeix en minuts
ANA ORDAZ

Quatre persones, totes de la mateixa família –pare, mare i dos fills, un de 20 anys i un de 16–, van morir ahir en un incendi registrat en una vivenda de la localitat sevillana de Guillena. Des del consorci de bombers van detallar a El Correo de Andalucía, del grup Prensa Ibérica, que "des de la Guàrdia Civil i des del 112 ens van avisar de manera gairebé simultània" i que "el servei es va activar immediatament". En aquest cas, per proximitat al lloc dels fets, es van activar els parcs de bombers de Santiponce (que va acudir-hi amb dues dotacions) i d’El Ronquillo. Les mateixes fonts expliquen que, durant el trasllat de les dotacions fins a l’habitatge, van rebre més trucades que alertaven que possiblement hi havia persones atrapades al domicili.

L’equip mèdic que es va desplaçar fins a la vivenda va informar que tot just arribar van trobar "tres cadàvers carbonitzats i una quarta víctima que estava agonitzant, amb un 90% de cremades al cos", i que al final també va perdre la vida.

Sense sortides

Notícies relacionades

Tant un membre dels serveis sanitaris com un agent de la Guàrdia Civil van haver de ser atesos per inhalació de fum. El fet que totes les finestres de la vivenda estiguessin protegides per reixes va dificultar tant l’accés com la sortida de les víctimes i va convertir la vivenda en una ratera sense sortida.

Encara no hi ha cap hipòtesi sobre com es va produir l’incendi ni com es va desenvolupar per arribar a revestir tanta gravetat, però des dels Bombers expliquen que el perill dels incendis que es produeixen de nit és que "els gasos calents sempre van cap a dalt, van buscant els buits" i s’acumulen, mentre que els habitants de la casa no se n’adonen del foc. "Quan te n’adones és probable que ja estiguis narcotitzat o que l’incendi ja estigui desenvolupat", van aclarir fonts oficials del consorci de bombers.