Un algoritme prediu el risc de mortalitat en pacients amb metàstasi

Fachada del Hospital Vall dHebron de Barcelona.

Fachada del Hospital Vall dHebron de Barcelona. / Kike Rincón / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Un model predictiu ajuda els oncòlegs a identificar quins pacients amb càncer metastàtic avançat, dels que ingressen a les urgències, tenen més risc de morir en els següents 90 dies. Aquest model ha sigut desenvolupat pels hospitals de la Vall d’Hebron, Sant Pau i el Mar, i permet als metges saber quan fer un tractament més agressiu (en el cas dels pacients amb baix risc de morir) o un tractament pal·liatiu prioritzant la nutrició (en el cas dels d’alt risc).

Notícies relacionades

El desenvolupament i la utilitat d’aquesta eina, que és una aplicació web basada en un algoritme personalitzat, es diu Promise Score i acaba de ser publicat a The Lancet.

"Ajuda els oncòlegs a identificar quins pacients tenen un millor pronòstic i prendre decisions", explica el doctor Oriol Mirallas, adjunt del Servei d’Oncologia Mèdica de la Vall d’Hebron. "Aquest model fa una estimació a partir de cinc paràmetres de risc fàcilment disponibles en el moment de l’ingrés que pot ajudar l’equip mèdic a orientar la seva atenció", explica Mirallas.