Successos

¿Qui era la ‘dona de rosa’?

La Interpol demana ajuda per identificar víctimes de crims sense resoldre a Catalunya. Els cossos policials han difós imatges 

amb la reconstrucció de les seves cares per buscar ajuda ciutadana.

¿Qui era la ‘dona de rosa’?
3
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

El 3 de juliol del 2005 es va trobar el cadàver d’una dona en el quilòmetre 84 de la carretera de Vila, al municipi de Viladecans. Feia menys de 24 hores que era morta i ja aleshores es va sospitar que podia haver sigut assassinada. No obstant, després de gairebé 19 anys, no s’ha pogut establir cap pista que permeti conèixer ni la seva identitat ni què li va passar. La Interpol, que l’ha batejat com la dona de rosa, difon imatges de la roba que portava i les poques dades que es coneixen d’ella amb l’esperança que algú pugui aportar evidències per resoldre el cas.

¿Qui era la ‘dona de rosa’? /

En concret, els investigadors creuen que va néixer entre 1980 i 1985, mesurava 160 centímetres i tenia el color de pell clar amb una piga a l’abdomen, ulls blaus i el cabells marrons, tenyits de coure i ondulats. El més característic –d’aquí el nom de dona de rosa– va ser la roba amb què se la va trobar: uns pantalons roses fúcsia, un top amb estampat floral del mateix to i sandàlies negres i roses. També portava arrecades d’anella d’or i una polsera d’or amb estrelles, que no li van treure, per la qual cosa els investigadors van descartar el robatori.

¿Qui era la ‘dona de rosa’? /

Es tracta d’una de les quatre dones aparegudes mortes a Catalunya en els últims 25 anys de la qual es desconeix la identitat. Per això la Interpol ha demanat ajuda ciutadana.

¿Qui era la ‘dona de rosa’? /

La dona que no era sola

Una altra d’aquestes víctimes és la coneguda com a la dona que no era sola, qui es va trobar assassinada despullada, amb les mans lligades i amb signes de violència a l’habitació d’un hotel de Premià de Mar el 27 de gener de 1999. Les proves forenses van determinar que havia de tenir entre 23 i 25 anys quan va morir. Mesurava 170 centímetres d’altura i tenia la pell blanca, els cabells marrons i els ulls blaus. No portava joies. La víctima s’allotjava a l’hotel en companyia d’un home de raça blanca, d’entre 25 i 30 anys, d’estatura mitjana i constitució normal. El tipus lluïa barba curta i tenia els cabells castany foscos, llargs, ondulats i pentinats cap enrere.

Els investigadors sospiten que eren parella. Després de la mort de la dona, l’home va desaparèixer...

La dona de la carretera

El 3 de novembre del 2003 es va trobar el cadàver d’una altra víctima, anomenada la dona de la carretera, en un camí rural de Malgrat de Mar. Presentava múltiples ferides al cos i al rostre, per la qual cosa tot apunta a un assassinat. S’estima que va morir aproximadament 12 hores abans de ser trobada. La policia sospita que la dona tindria entre 25 a 30 anys quan va morir. Mesurava 160 centímetres d’alçada i tenia la pell blanca, els cabells negres i els ulls marrons. Portava texans i jersei de llana carmesina, a més de diverses joies, i tenia un petit tatuatge amb el símbol Om (tres corbes, un semicercle i un punt) al dors de la mà dreta. Precisament, els investigadors creuen que podria ser d’origen bengalí pel tatuatge i les polseres que lluïa.

Notícies relacionades

La dona del cobert

L’últim cas a Catalunya és el de la dona del cobert, que va ser trobada penjada dissabte 4 d’agost del 2018 a la tarda en un galliner annex a una masia aïllada de Sant Julià de Ramis. La dona no portava documentació. A la finca hi vivien tres persones, però cap d’elles la coneixia ni l’havia vist abans. Els investigadors dels Mossos creuen que la dona és originària del nord d’Europa. La dona tindria entre 25 i 35 anys, mesurava 161 centímetres d’alçada i tenia els cabells rossos i els ulls marró clar. Vestia samarreta de ratlles blaves i texans i tenia un tatuatge a l’avantbraç esquerre amb la paraula èxit en hebreu.