PERIODISME

La redactora en cap de ‘Faro de Vigo’ Lara Graña, guardonada amb un premi API

La redactora en cap de ‘Faro de Vigo’ Lara Graña, guardonada amb un premi API
1
Es llegeix en minuts
R. V.

El jurat de la quarta edició dels Premis API de Periodisme d’Investigació ha decidit atorgar el primer premi en la categoria de periodisme de local a la sèrie d’informacions presentades sota el títol La estafa en la tienda de congelados, publicades per la periodista Lara Graña a Faro de Vigo, com a millor treball periodístic.

En 11 peces, la redactora en cap del diari degà desentranya el funcionament d’una trama empresarial vinculada a la insolvència de la cadena de botigues de congelats Hiperxel. El jurat ha destacat el valor de les fonts fetes servir i la valentia de Lara Graña, així com la seva rigorosa tasca d’investigació.

Notícies relacionades

En la mateixa categoria, el jurat ha concedit una menció especial a una sèrie de publicacions a El Confidencial de Pablo D. Almoguera, que treu a la llum algunes presumptes pràctiques de corrupció policial a la Costa del Sol, investigades en l’operació Martillazo.

Lara Graña Prieto (Cangas, 1985) és llicenciada en Periodisme per la Universitat de Santiago de Compostel·la. Periodista de Faro des del 2012, el 2019 va rebre el premi Cepesca de periodisme per un treball sobre l’eclosió de la flota xinesa en caladors històrics per a la pesca gallega. Anteriorment, va ser l’única finalista en els quarts premis internacionals La Buena Prensa per un reportatge sobre la fallida de Pescanova SA.