COMUNICACIÓ

Prensa Ibérica celebra la seva Festa de l’Espanya Plural

Personalitats de la política, l’empresa, la premsa, la cultura i la societat civil es van trobar ahir a la nit a Madrid en un esdeveniment organitzat per ‘El Periódico de España’.

Prensa Ibérica celebra la seva Festa de l’Espanya Plural
3
Es llegeix en minuts
Cristina Andrade del Alcázar

Prensa Ibérica i El Periódico de España van reunir ahir a la nit més de 300 persones a Madrid per retre homenatge a la pluralitat que caracteritza la societat espanyola a partir de la seva diversitat cultural. La Festa de l’Espanya Plural, que va coincidir amb el tercer aniversari de la capçalera, va tornar a triar la Reial Fàbrica de Tapissos de Madrid per acollir una trobada en la qual autoritats i destacades personalitats de diferents àmbits van compartir una agradable vetllada per celebrar el que ens uneix al conjunt dels espanyols.

A l’acte van assistir autoritats i alts responsables polítics com la presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol; el ministre de Transport i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente; els presidents autonòmics Isabel Díaz Ayuso (Comunitat de Madrid), Jorge Azcón (Aragó), Adrián Barbón (Astúries), Alfonso Rueda (Galícia), María Chivite (Navarra) i Gonzalo Capellán (La Rioja), i alcaldes com el de la capital, José Luis Martínez-Almeida.

El president de Prensa Ibérica, Javier Moll, va reivindicar en la seva intervenció la importància de l’Estat de les autonomies com a "peça essencial en el nostre sistema polític que ha fet possible en les últimes dècades la modernització del nostre país".

També va prendre la paraula la seva dona i vicepresidenta del grup de comunicació, Arantza Sarasola, que va recordar que "mai abans els espanyols hem avançat tant, en tan poc temps, en drets, en llibertats, en democràcia, en estat del benestar i en oportunitats per a tots". L’editora va assenyalar que la diversitat de llengües, identitats i cultures "constitueix una de les nostres fortaleses i hem de preservar-la".

Sota aquest prisma de pluralitat i diversitat, "amb 27 capçaleres i 70 cròniques locals repartides per tot el país, Prensa Ibérica ha contribuït amb la seva tasca informativa i des dels seus orígens, el 1978, a la cohesió i vertebració d’Espanya i de cada un dels territoris en què desenvolupa la seva activitat", va remarcar Javier Moll.

"Suma de veus"

En relació amb El Periódico de España, Sarasola va reivindicar el concepte de la "suma de veus" que acompanya l’ideari del diari des de la seva fundació i va enaltir la seva voluntat de "donar veu a l’Espanya real" a través d’un periodisme que "trepitja el terreny, coneix la seva idiosincràsia i comprèn la pluralitat de punts de vista" que es donen en la societat espanyola.

Javier Moll va mostrar també el seu convenciment que "la Constitució és un instrument que aporta confiança, seguretat, estabilitat i certesa" i va assegurar que "no s’ha de tenir por de plantejar les grans reformes de l’Estat encara pendents". "El compromís de Prensa Ibérica és sempre amb vostès, ciutadans i lectors", va remarcar.

El director d’El Periódico de España Ferran Boiza, va posar en relleu que la coordinació de la capçalera amb els 27 diaris i 70 cròniques que composen la xarxa de mitjans de Prensa Ibérica representa per al diari que dirigeix un gran avantatge i proporciona "una capil·laritat que no té cap altre diari".

Notícies relacionades

A la Festa de l’Espanya Plural van acudir també Francisco Martín Aguirre, delegat del Govern de Madrid; Nuria Marín, delegada de la Generalitat de Catalunya a Madrid; sindicalistes com el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez; diplomàtics com l’ambaixador del Regne Unit, Alex Ellis, i directius del camp de la comunicació com Asís Martín de Cabiedes, president d’Europa Press, entre altres personalitats.

L’esdeveniment va comptar amb el patrocini de Telefónica, Junta de Comunitats de Castella-la Manxa, Mapfre, Indra, Iberdrola, Banc Santander, Principat d’Astúries, Renault, FF, el Govern de les Canàries i el Govern d’Aragó.