SANITAT

Salut pretén vacunar de la grip i la Covid el 75% dels més grans de 60 anys

La conselleria presenta la campanya de vacunació amb l’objectiu de millorar les dades en tots els grups de risc. En embarassades espera arribar al 60%.

Salut pretén vacunar de la grip i la Covid el 75% dels més grans de 60 anys
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Salut va tallar ahir la cinta inaugural de la campanya de vacunació de la grip i la Covid, que comença dilluns vinent per a la població general, amb l’"ambiciós objectiu" d’arribar fins al 75% dels més grans de 60 anys i persones vulnerables, al 60% de les dones embarassades i, en el cas de la grip, augmentar la cobertura dels nens d’entre 6 mesos i 5 anys perquè, com va recordar el secretari general de Salut Pública, Esteve Fernández, es tracta del col·lectiu amb més prevalença i potencial de contagi. Els objectius són semblants als d’altres anys, però no els mecanismes per assolir-los: s’ha activat una campanya de sensibilització i un pla pilot per facilitar l’accés a la vacunació, i s’explicarà amb l’aliança de les farmàcies, que aconsellaran les vacunes a les persones grans i les ajudaran a aconseguir cita.

Les xifres, segons va recordar Fernández, hi són: les vacunes de la grip redueixen el 37% de les morts, el 40% dels ingressos a l’UCI i el 26% de les hospitalitzacions. "Ho hem dit mil vegades, tot i que hi hagi gent que no ho cregui, que la vacunació salva vides", va assegurar el secretari general. De moment, va afegir, la vacunació va a "bon ritme", ja que s’han administrat 105.491 dosis contra la grip i unes altres 80.674 contra la Covid a residències, dones embarassades i gent gran de 80 anys, col·lectius amb qui la vacunació ja es va posar en marxa fa dies. Quant a la Covid, la campanya se centra en persones d’alt risc de patir complicacions i altres grups, com els professionals sanitaris i sociosanitaris que atenen col·lectius vulnerables. De moment, Salut considera que "no es justifica" la vacunació del coronavirus més enllà d’aquests grups.

Notícies relacionades

Grups vulnerables

L’any passat, les xifres van quedar lluny dels objectius fixats: 49% en persones d’entre 60 i 80 anys en el cas de la grip i el 43% en el de la Covid, percentatges que s’eleven fins al 68% i el 61%, respectivament, entre la població més gran de 80 anys. Precisament, per tancar aquesta bretxa entre els propòsits i les cobertures arribades s’ha posat en marxa la campanya en mitjans de comunicació, tanques publicitàries i WhatsApp titulada Propaguem la vacuna. Vacuna’t. Passa-ho; així com el pla pilot amb punts específics per vacunar-se sense cita prèvia i SMS atorgant dia i hora de vacunació.