‘El corredor del fuet’ entra a les aules universitàries

Docents de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB treballen a classe aquesta sèrie sobre el fenomen migratori

‘El corredor del fuet’ entra  a les aules universitàries
1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"És la primera vegada que tenim un material que podem utilitzar directament a l’aula per sensibilitzar i mostrar la complexitat de la realitat de la immigració i les reaccions dels catalans davant aquest fenomen", agraeix Silvia Carrasco, antropòloga social i coordinadora del grup d’investigació Emigra (Migració, Educació, Gènere i Infància) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Des de l’agost passat, EL PERIÓDICO ha posat la lupa sobre la convivència i la inclusió de la immigració a les ciutats i les poblacions dels entorns més rurals ubicades a l’interior de Catalunya. La sèrie El corredor del fuet ha viatjat per diverses localitats del territori, on es posen de manifest diverses i complexes situacions socioeconòmiques.

"És un material excepcional"

Notícies relacionades

Ara, docents de grau i màsters de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB han exposat els reportatges d’EL PERIÓDICO als seus alumnes. "És la primera vegada que tenim un material que podem utilitzar a l’aula per mostrar la complexitat de la immigració a Catalunya amb les interconnexions entre economia, societat, territori i política. És un material espectacular", afirma l’antropòloga. "Els reportatges d’El corredor del fuet són excepcionals i ens indiquen que hem de treballar la convivència amb la immigració en zones rurals", afegeix Carrasco.

Altres experts en aquest àmbit també han volgut mostrar el seu agraïment a EL PERIÓDICO per aquesta sèrie de reportatges que van començar a publicar-se el 18 d’agost passat. "Mostreu un fenomen d’hiperdiversitat en hiperproximitat al qual no hem prestat atenció", apunta Gemma Pinyol, investigadora del Grup de Recerca Interdiscipliari sobre Immigració (Gritim) de la UPF. "El corredor del fuet em recorda el cinturó bíblic dels Estats Units –el sud americà, on el cristianisme evangèlic té un profund arrelament social–, hi ha comportaments polítics curiosament semblants", afegeix. "És molt necessari i fonamental explicar el que està passant i donar veu a les persones que ho estan vivint", apunta Blanca Garcés, investigadora i analista de Polítiques Migratòries, Integració i Refugi del CIDOB.