El Gran Recapte afronta la seva campanya més difícil

Preparativos del Gran Recapte en el Banc dels Aliments de Girona.

Preparativos del Gran Recapte en el Banc dels Aliments de Girona. / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Gran Recapte 2024 arriba a la seva 16a edició afrontant la seva campanya més difícil després que els bancs d’aliments catalans hagin deixat de poder repartir entre 3.000 i 4.000 tones d’aliments a persones en situació de pobresa o en risc d’exclusió social, una caiguda xifrada entre un 15% i un 20% respecte a l’any anterior.

Notícies relacionades

Els motius: ha finalitzat el programa del Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides (FEAD) de la UE, fet que ha comportat conseqüències importants per a l’organització catalana. El FEAD nodria d’aliments bàsics de forma regular els bancs i la seva finalització, juntament amb la reducció de l’IVA de la llet, l’oli d’oliva, el pa, formatges, ous, llegums, fruites, verdures, hortalisses, farines i cereals, entre d’altres, ha afectat la capacitat de compra d’aliments de les entitats.

Per això els Bancs d’Aliments de Catalunya apel·len a la solidaritat ciutadana. Per als dies del Gran Recapte (22 i 23 de novembre), necessitaran un mínim de 16.000 voluntaris que hauran de cobrir algun dels més de 2.200 establiments de recollida d’aliments. Aquest any la campanya porta el lema Menja’t les excuses.