Rodríguez compareixerà la setmana que ve al Congrés

Rodríguez compareixerà la setmana que ve al Congrés

Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La ministra d’Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, compareixerà la setmana vinent al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre el pla del Govern de Pedro Sánchez davant crisi de l’habutatge que s’està vivint a Espanya. A petició de diversos socis parlamentaris –ERC i EH Bildu–, la dirigent socialista haurà de donar compte dels plans de l’Executiu després que diumenge passat els carrers de Madrid i altres ciutats s’omplissin de manifestants, majoritàriament joves, que van denunciar els preus inassumibles dels lloguers.

"Aquesta ha de ser la legislatura de l’habitatge", va declarar ahir el portaveu del PSOE, Patxi López, tot just anunciar la compareixença de Rodríguez. Tot seguit, López va admetre la "preocupació ciutadana" que hi ha entorn d’aquest assumpte i va assegurar que en el Govern estan "compromesos en la recerca de solucions a aquest greu problema". En aquest sentit, el portaveu va recordar que el mateix president Pedro Sánchez va reivindicar que no vol un país de "propietaris rics i inquilins pobres".

Competència autonòmica

Notícies relacionades

López també va apuntar que el Consell de Ministres va impulsar ahir "el reglament que regula els lloguers temporals amb l’objectiu de perseguir el frau en aquests pisos turístics". I, també, l’ampliació en 200 milions d’euros del bo del lloguer que va anunciar 24 hores abans la ministra d’Habitatge. En aquest punt, el portaveu socialista també es va referir a les crítiques de Sumar a aquesta iniciativa i va apuntar que el problema de l’habitatge no es pot solucionar amb "una vareta màgica".

A més, el dirigent socialista va incidir en el fet que la gran majoria de les competències sobre habitatge les tenen transferides les comunitats autònomes i que l’Executiu central disposa d’un "marge limitat" d’actuació.