Veïns de Ripoll acusen de "persecució" política l’alcaldessa Sílvia Orriols

La líder de Aliança Catalana, Sílvia Orriols, en el debate de política general en el Parlament

La líder de Aliança Catalana, Sílvia Orriols, en el debate de política general en el Parlament / ACN

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Vius amb ansietat, tens por de sortir al carrer a protestar perquè penses: ‘¿Què em pot passar?’", explica Marta Pascual, una veïna de Ripoll a qui la policia local va identificar mentre penjava un cartell en protesta pel que consideren censura imposada per l’alcaldessa ultra Sílvia Orriols.

Notícies relacionades

Pascual espera rebre una notificació de sanció que ja han rebut 15 veïns més que, en diferents moments, s’han mostrat crítics amb la gestió del govern d’Aliança Catalana. "Ens volen acovardir, utilitzen les ordenances de forma arbitrària per perseguir i desmobilitzar qui no pensa com ells", assenyala Jordi Hostench, membre del casal La Metxa i un dels ciutadans sancionats. Davant aquest clima de "persecució", que l’alcaldessa Orriols nega, avui s’ha convocat la primera manifestació contra l’extrema dreta .

Carme Brugarola, exregidora i membre de la Unitat Contra el Racisme i el Feixisme de Ripoll, també ha sigut sancionada. "Em recorda quan era petita i vivíem en el franquisme. Aleshores la gent tenia por de parlar, d’expressar-se, perquè li feien por les represàlies. A Ripoll hem tornat enrere respecte a les llibertats democràtiques", es lamenta aquesta dona, que alhora puntualitza que el poble és ple de cartells penjats en llocs no habilitats que no són sancionats. "Estan estirant al màxim els articles de les ordenances contra la dissidència política", precisa l’activista Mar Caballero.

Temes:

Govern Ciutadans