Presó per a un lladre reincident detingut set vegades en un mes

L’ingrés a la presó de Hamide B. es va acordar després que la fiscalia aportés tres escrits d’acusació en contra seu. El jutge va argumentar que «el delicte s’ha convertit en la seva manera de viure».

Presó per a un lladre reincident detingut set vegades en un mes
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Hamide B. va ser detingut per última vegada el 17 de setembre pels Mossos per robar i agredir un home en cadira de rodes al carrer de l’Arc del Teatre de Barcelona. L’endemà va passar a disposició judicial i el jutjat de guàrdia va acordar presó provisional. Per justificar el risc de reiteració delictiva d’aquest home, considerat un multireincident, la fiscalia va presentar davant el jutge tres escrits d’acusació contra ell per fets recents pels quals se li reclama una condemna, i alhora es va constatar que només en la primera quinzena d’aquell mes l’imputat havia sigut detingut set vegades. Així ho destaca l’ordre de presó del Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona a què ha tingut accés EL PERIÓDICO i en què el magistrat, acceptant les proves de la fiscalia, diu que "el delicte s’ha convertit en la seva manera de viure".

Les fonts judicials consultades per aquest diari asseguren que aquesta vegada la presentació dels tres escrits d’acusació per part de la fiscalia va convèncer el titular del jutjat, tot i que, en altres ocasions, aquesta argumentació és rebutjada pels magistrats. Depèn del jutge que aquell dia estigui de guàrdia. Una dada objectiva és que a aquest multireincident se l’ha retirat durant un temps del carrer i s’evita així que continuï delinquint. Fonts de la fiscalia van mostrar satisfacció pel fet que el jutge tingués en compte les proves aportades.

Alta agressivitat

Notícies relacionades

Segons fonts policials, Hamide B. anava pel carrer aquell 17 de setembre quan es va trobar amb la víctima, que anava en cadira de rodes. Primer li va demanar tabac i després pastilles. En vista que s’hi va negar, li va pegar i li va prendre el telèfon mòbil. Posteriorment, i després de la denúncia de l’afectat, el sospitós va ser detingut a la zona de Drassanes de la capital catalana per una patrulla dels Mossos. Els agents també el van acusar d’un delicte de trencament de condemna, ja que es trobava a menys de mil metres de la casa on viu la seva exparella i de la qual té una ordre d’allunyament. Aquest era el setè arrest al setembre, tots relacionats amb furts o robatoris o per saltar-se l’ordre d’allunyament, ja que té pendent un procediment per violència de gènere.

L’ordre de presó remarca que hi ha "raons prou atendibles" per justificar l’empresonament del Hamide. La resolució incideix: "Ens trobem davant un nombre elevat de delictes comesos en un període de temps molt curt".