Ainhoa Moll: "La reflexió sobre la IA s’ha d’allunyar de visions apocalíptiques"

La directora editorial de Prensa Ibérica valora el potencial que té la intel·ligència artificial des dels assistents virtuals fins a diagnòstics mèdics.

Ainhoa Moll: "La reflexió sobre la IA s’ha d’allunyar de visions apocalíptiques"
1
Es llegeix en minuts
J. HERNÁNDEZ

"La intel·ligència artificial (IA) suposa una revolució que ja està transformant el món que coneixíem. No només està revolucionant les indústries, també està redefinint la nostra manera d’interactuar amb el món. Des d’assistents virtuals que faciliten les nostres tasques diàries fins a algoritmes per diagnosticar malalties, la IA té el potencial de millorar les nostres vides de maneres que amb prou feines comencem a comprendre".

Notícies relacionades

Amb aquestes paraules, Ainhoa Moll, directora editorial i adjunta a la presidència de Prensa Ibérica, es va referir ahir al gran canvi que aquesta tecnologia està portant a les nostres vides. En el seu discurs institucional, Moll va incidir en el fet que malgrat la denominació d’intel·ligència artificial "hem de tenir clar que és una creació humana i, com tota creació, requereix una reflexió constant sobre els efectes del seu desenvolupament i aplicació, que ha d’estar allunyada de visions apocalíptiques i de falses expectatives, basant-se en el rigor, en l’experiència i en la responsabilitat, guiada tant per la ciència com per l’humanisme".

La directora editorial de Prensa Ibérica va destacar el pes del grup de comunicació que representa, amb 27 diaris amb edicions digitals i impreses, cosa que el converteix en un dels més importants d’Espanya. "Estem convençuts que la nostra vocació de servei al ciutadà ha d’anar més enllà de la publicació de notícies. Ens enorgulleix tremendament organitzar amb la Fundació Ellis, la Reial Acadèmia d’Enginyeria d’Espanya i Trobades Now aquest congrés d’IA a Alacant. Esperem que el seu contingut fomenti una reflexió sense prejudicis i oberta sobre la intel·ligència artificial, que considerem tan necessària". Com a activitat paral·lela, va posar en valor la reunió del consell estratègic del projecte Mujer, de l’Acadèmia d’Enginyeria, per promoure la vocació per les carreres tecnològiques i científiques entre les dones i reduir la bretxa de gènere en l’enginyeria, la presidència d’honor de la qual ostenta la reina Letizia.

Temes:

Intel