Procés judicial

La fiscalia reclama quatre anys per a Gordillo per agressió sexual

L’acusació pública afirma que l’exdirector d’‘El Principal’ es va aprofitar que la víctima estava afectada per la ingesta d’alcohol.

La fiscalia reclama quatre anys per a Gordillo per agressió sexual
1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia de Barcelona reclama quatre anys de presó i sis més de llibertat vigilada per a l’exdirector de Catalunya Ràdio Saül Gordillo per la presumpta agressió sexual a una redactora del diari digital El Principal a finals del 2022, quan ell el dirigia. L’acusació pública, a més, sol·licita set anys d’inhabilitació per a qualsevol professió que comporti contacte directe i regular amb menors, la prohibició d’acostar-se a la víctima a una distància inferior als 400 metres i a comunicar-s’hi durant un termini de sis anys superior a la pena imposada, així com al pagament a la denunciant d’una indemnització de 10.000 euros.

Aquesta és la segona causa que es tramita contra el periodista per una presumpta agressió sexual aquella nit. En la primera causa, la fiscalia demana una multa de 9.000 euros per tocaments a una periodista.

Somnolència i marejos

Notícies relacionades

Tots dos van acudir la nit de l’1 de desembre d’aquell any al sopar de Nadal amb els altres empleats de l’empresa, i "es trobaven, per tant, en un ambient festiu i informal". Després de sopar en un restaurant de Barcelona, el grup va continuar la nit en un bar i, després, es van dirigir a la discoteca Apolo. La redactora, segons la fiscalia, va estar ingerint durant la festa begudes alcohòliques i "presentava símptomes evidents d’estar influïda pel seu consum, com ara pèrdua de la verticalitat, dificultat per parlar amb fluïdesa, somnolència i marejos". Cap a les 4.30, incideix l’acusació, Gordillo i la víctima van abandonar la discoteca Apolo i es van dirigint amb taxi cap a la zona on el director d’El Principal havia aparcat el cotxe.

Durant el trajecte en direcció al domicili de la redactora, Gordillo presumptament va agredir sexualment la seva subordinada, "aprofitant" que "no tenia capacitat de reacció". El 2 de desembre, al despertar-se, la víctima va anar a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona perquè no es trobava bé. Les anàlisis que li van practicar van donar un resultat positiu en benzodiazepina, tot i que la víctima no va ser conscient que havia pres un fàrmac que portés aquesta substància. Gordillo va declarar al seu dia que havia sigut sexe consentit i que, quan la dona va dir que parés, ell ho va fer.