Els propietaris de gossos hauran de fer un curs amb examen

El Govern vol que la formació, que podrà ser ‘online’, sigui obligatòria per als nous amos i inclogui diverses obligacions.

Dos gossos en un balcó. | EUROPA PRESS

Dos gossos en un balcó. | EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
PATRÍCIA MARTÍN

La presidenta del Col·legi de Veterinaris de Tenerife, María Luisa Fernández de Miguel, va revelar ahir nous detalls sobre el curs de formació que hauran de realitzar tots les persones que vulguin adquirir un gos, tal com estableix la llei de benestar animal. Aquesta obligació està pendent de l’aprovació d’un reglament que encara està en fase d’elaboració, però la veterinària va explicar que ha treballat colze a colze amb la Direcció General de Drets dels Animals i l’estructura bàsica de la formació ja està perfilada.

Notícies relacionades

En principi, el curs serà impartit per veterinaris, tindrà almenys quatre hores lectives, serà preferentment online i constarà d’un examen final que marcarà si la persona està capacitada per tenir un gos o no. Tal com va avançar EL PERIÓDICO el juliol passat, la Direcció de Drets dels Animals, que depèn del Ministeri de Drets Socials, preveu que el curs només el realitzin tots els que adquireixin, adoptin o acceptin en cessió un gos a partir de l’entrada en vigor del reglament, que s’aprovarà sota el format de reial decret.

Ja està tancada l’«estructura bàsica» i els continguts mínims que haurà d’impartir la formació, segons va explicar Fernández de Miguel durant la seva participació en el 4t Congrés de Drets dels Animals, que se celebra a Madrid. Es formarà els futurs propietaris sobre les cures específiques que necessiten els gossos, així com també les responsabilitats, les prohibicions i les obligacions que marca la legislació autonòmica, estatal i municipal.