Benestar animal

El Govern impulsa el primer pla contra l’abandonament d’animals

La iniciativa de Drets Socials abordarà la necessitat de portar a terme una identificació massiva d’animals domèstics, amb la implantació de microxips, i perseguirà la cria irregular.

El ministre de Drets Socials, Pablo Bustinduy,

El ministre de Drets Socials, Pablo Bustinduy,

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El ministre de Drets Socials, Pablo Bustinduy, va anunciar ahir que el Govern central posarà en marxa el 2025 el primer pla d’acció contra l’abandonament d’animals de companyia, que complementarà les mesures incloses en la llei de benestar animal i destinades a aconseguir l’"abandonament zero". El repte és ingent, ja que les protectores van recollir a 286.000 gossos i gats el 2023, aproximadament la mateixa quantitat que un any abans.

"Demostrarem que Espanya ja no és el país del maltractament i del patiment dels animals. Volem reivindicar que ara som un país que cuida els seus animals", va assenyalar Bustinduy. La nova normativa, segons va avançar el ministre, abordarà "la necessitat de portar a terme una identificació massiva d’animals domèstics", amb la implantació de microxips per a gossos i gats i anelles per a aus, per exemple. A més, impulsarà una normativa destinada a controlar millor les activitats de cria i lluitar contra la cria irregular.

L’adopció

Notícies relacionades

Algunes d’aquestes mesures estan incloses en la llei de benestar animal, però és necessari aprovar un pla complementari per reforçar les propostes amb una estructura institucional, col·laborar amb la implementació a les comunitats i dotar-les de finançament.En aquest sentit, el pla fomentarà l’adopció d’animals i contemplarà ajudes per a les entitats que es dediquen a la protecció i l’acollida d’animals abandonats. També fomentarà la tinença responsable. Referent a això, el Col·legi de Veterinaris ha donat nous detalls sobre el curs que hauran de fer els que adquireixin o adoptin un gos.

El disseny encara no està tancat i es fixarà per reial decret. En principi, la formació serà d’almenys quatre hores, preferentment online i l’alumne haurà de realitzar un examen final per demostrar que està capacitat per tenir un gos. El curs tindrà continguts sobre les obligacions i prohibicions sobre les mascotes que marquen les lleis, així com sobre com interactuar amb un gos, els costos econòmics que implica la seva tinença, la salut i les cures, i les diferències entre les diferents races.

Temes:

Govern El País