Tres morts a l’esfondrar-se un edifici a Santander per una explosió

Tres morts a l’esfondrar-se un edifici a Santander per una explosió

Pedro Puente Hoyos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ahir a la matinada a Santander van morir tres persones per l’explosió i el posterior incendi i ensorrament d’un edifici. El cadàver d’un dels desapareguts va ser trobat a primera hora, entre la runa de l’immoble. Els altres dos es van localitzar al llarg del matí.

L’explosió va tenir lloc en un edifici baix, de dues plantes i sis habitatges, on vivien un total de 21 persones. La deflagració pot ser que fos de gas, cosa que estava sota investigació. El jutjat va decretar el secret de sumari.

El fet va tenir lloc passades les quatre de la matinada. Al lloc s’hi van personar diverses autoritats, com la presidenta de Cantàbria, María José Sáenz de Buruaga, i l’alcaldessa de Santander, Gema Igual, entre altres càrrecs.

Atenció psicosocial

Notícies relacionades

També s’hi van desplaçar serveis municipals, com un equip psicosocial, i dotacions de la Creu Roja i Protecció Civil per atendre els veïns i "acompanyar-los", va remarcar l’alcaldessa. Els bombers van prioritzar al llarg d’ahir les tasques de desenrunament del bloc sinistrat. També es va informar que els bombers acompanyarien els veïns desallotjats dels edificis limítrofs per accedir a casa seva.

Per la seva banda, la delegada del Govern a Cantàbria, Eugenia Gómez de Diego, va traslladar el condol del Govern. Alhora, va declarar que "és aviat" per saber les causes de l’ensorrament, cosa que les policies científica i judicial miren d’aclarir. Per la seva banda, l’Ajuntament de Santander va decretar tres dies de dol oficial per la tragèdia.