Illa explica avui al Parlament la gestió de la dana a Catalunya

Miquel Sàmper, conseller d’Empresa i Treball, i Salvador Illa, ahir al Palau de la Generalitat.  | QUIQUE GARCÍA / EFE

Miquel Sàmper, conseller d’Empresa i Treball, i Salvador Illa, ahir al Palau de la Generalitat. | QUIQUE GARCÍA / EFE

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El pas de la dana per Catalunya s’ha saldat sense grans ensurts no només en termes d’impacte material i personal, sinó també en l’àmbit polític. Els partits de l’oposició a Catalunya han optat per deixar les mans lliures al president de la Generalitat, Salvador Illa, i han decidit no presentar batalla en cap de les decisions que ha pres l’Executiu. Alguns, fins i tot, s’han felicitat per la resposta institucional que s’ha donat al temporal. No és una cosa corrent a Catalunya. Avui Illa compareixerà davant del Parlament per retre comptes. Allà l’oposició tindrà de nou l’oportunitat de calibrar la resposta que ha donat el Govern a l’episodi climàtic. Des que dimecres passat la Generalitat va constituir el comitè de seguiment del mal temps, que ha reunit set vegades, el Govern ha pogut fer i desfer sense gairebé contestació.

Perfil baix

Notícies relacionades

Durant el pont de Tots Sants els partits van optar per no fer cap tipus de soroll i, amb la represa de la setmana, han mantingut el perfil baix. I això que el pas de la dana per Catalunya no ha sigut innocu. S’ha vist la C-32 inundada, l’aeroport amb nombroses cancel·lacions i la xarxa de Rodalies aturada, fet que ha tornat a generar contratemps als seus usuaris. Res ha suposat cap altre problema que algun tuit de protesta.

Una de les principals raons que explica aquesta pau és que tothom, incloent-hi els partits catalans, han mirat sobretot cap a València. La polèmica per l’accidentada visita del Rei de diumenge ha acaparat tots els focus. Un exemple simptomàtic per mesurar la temperatura política a Catalunya ha sigut el de Junts. Dilluns els postconvergents van criticar el paper de Felip VI, el Govern espanyol i la Generalitat Valenciana, però es "van felicitar per la resposta catalana de solidaritat" amb el territori valencià.

Temes:

Sants Govern