Alegria a la frontera de l’Hospitalet i BCN
Una part del número guanyador, 45456, es va vendre entre una administració de loteria a Barcelona i un bar pròxim a la Ciutat de la Justícia que va obrir fa tot just dos mesos.

Celebración en el bar OLimia de LHospitalet, donde se han repartido al menos ocho series de uno de los quintos premios. /
L’administració de loteria número 11 de Barcelona, al barri de la Bordeta, va repartir 34 sèries d’un dels cinquens premis del sorteig de Nadal, el 45456. En total, 2.040.000 euros que es van distribuir entre aquesta finestreta i el pròxim bar O’Limia, que va obrir fa només dos mesos.
El propietari de l’administració, Francesc Cuenca, va explicar que és la primera vegada que reparteixen un premi de la loteria de Nadal en els 10 anys que fa que regenten l’administració. Va assenyalar a més que hi hauria molts premiats: "Durant molts anys, aquesta administració estava al carrer Pau Claris de Barcelona, i a les oficines de la zona es van abonar a aquest número i el van continuar demanant després del trasllat".
L’administració, anomenada Molta merda, 2015 ret el seu nom a l’anterior ofici de Francesc Cuenca, que abans de ser loter es va dedicar a la televisió i a la producció audiovisual. Aquesta frase, premonitòria dels èxits en escena, la repeteix ara als seus clients.
El primer dels afortunats a acudir a aquesta administració de loteria situada al carrer Riera, a la frontera entre Barcelona i l’Hospitalet, va ser l’Alejandro: "Em vaig parar aquí, venia buscant el cinc perquè vaig preguntar a ChatGPT quin número sortiria, però vaig veure aquest i vaig dir: ‘Dona-me’l’. ¡Ens arregla el Nadal!, un bon sopar tindrem perquè el repartiré amb la família", explicava ben somrient l’afortunat comprador.
La història del José Luis, que va aparèixer uns minuts més tard, va afegir una mica d’èpica al matí. Va explicar, exultant, que fa una setmana el van agredir –el blau a l’ull esquerre així ho testificava, i té dues costelles trencades– i li van robar tot el que portava a sobre, inclosos els dècims que havia comprat. En els dies que van seguir l’agressió, el José Luis va continuar treballant (fins i tot amb les costelles trencades, "soc autònom, és el que hi ha", va justificar). I va recórrer les mateixes administracions per tornar a aconseguir els dècims sostrets. Fins i tot va recórrer a internet per trobar-ne alguns. Es va gastar "uns 400 euros" a tornar a tenir gairebé totes les butlletes que li havien robat.
"El rellotge que em van robar"
Notícies relacionadesL’únic dècim que no va tornar a comprar va ser el del bar O’Limia: la propietària –la Marisol, amb qui comparteix amistat des de fa molts anys–, li va regalar un dels dècims que finalment va resultar premiat: "Amb els diners em compraré el mateix rellotge que em van robar, que era un regal de la meva mare", va assenyalar.
De fet, la Marisol també es va quedar un dels dècims premiats, però va dir que la seva alegria més gran és haver repartit sort tot just obrir el bar. "Només fa sis setmanes que estem oberts, però ja tenim clients fixos que són amics, com els treballadors de la grua municipal", va afegir enmig de la celebració.
- Pèls de punta Gonzalo Bernardos adverteix del "festival" immobiliari que ve: "L'habitatge de compra es posarà molt car..."
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- A Terrassa L’escola acusada d’ultracatolicisme acomiada el director
- Futbol Noves imatges del Camp Nou: així serà com quedarà l’estadi
- Investigació científica La Generalitat assumeix l’administració de Cellex i Mir Puig
- Aquest és l’efecte d’esmorzar taronja als nostres ronyons
- Violència de gènere Un home s’entrega a una patrulla de Mossos a l’AP-7 amb el cadàver de la seva dona al maleter
- Adéu a la jubilació als 67 anys: aquest 2025 la Seguretat Social puja l'edat per a aquests treballadors
- Conflicte laboral Els treballadors de PortAventura van avui a la vaga per demanar millors sous
- Apunts polítics de la setmana ¿A qui beneficia el vot als 16 anys? El ‘target’ de l’esquerra que observa la dreta