Salut cerebral
Consumir carn vermella a diari augmenta el risc de demència, segons un estudi

Segons un estudi liderat per la Universitat de Harvard i el Broad Institute del MIT, s’ha trobat una clara relació entre el consum de carn vermella i un risc més gran de tenir demència o, en general, signes de deteriorament cognitiu. "Aquests resultats conviden a reflexionar més sobre la relació entre la nostra dieta i la salut cerebral", afirma Daniel Wang, un dels científics que hi ha darrere d’aquest treball. La investigació, publicada ahir a Neurology, s’ha centrat en l’estudi de 133.771 persones durant un total de quatre dècades.
L’anàlisi apunta que el consum freqüent de carn vermella augmenta fins a un 13% el risc de tenir demència. Aquest fenomen es va observar especialment en aquelles persones que consumien una mitjana d’una ració o més de productes carnis al dia, l’equivalent a dos talls de cansalada, un tall i mig de mortadel·la o un frankfurt.
- La primera ‘generació sense fills’ es prepara pel "fantasma de la vellesa": el 20% d'adults de 55 a 64 anys no han estat pares
- ‘Anuario de la música en VIVO’ 2024 Madrid destrona Barcelona
- Educació a Catalunya Les escoles La Farga i la Vall comuniquen a les famílies que segregaran per sexe i que perdran el concert
- Aniversari del crim de Mas d’Enric "Necessitem que el Govern admeti què va fallar per tancar el dol"
- L’economia dels EUA tremola
- Scully quadro a quadro
- Multimilionari José Elías: «Si no vens, la resta no té sentit»
- En una interlocutòria El Suprem arxiva l’últim intent del jutge Aguirre d’imputar Puigdemont per la trama russa del procés
- El Cercle d’Economia aposta per un sistema de finançament federal
- Guerra comercial Trump amenaça la UE amb aranzels del 200% al vi, el xampany i altres begudes alcohòliques