Salut cerebral
Consumir carn vermella a diari augmenta el risc de demència, segons un estudi

Segons un estudi liderat per la Universitat de Harvard i el Broad Institute del MIT, s’ha trobat una clara relació entre el consum de carn vermella i un risc més gran de tenir demència o, en general, signes de deteriorament cognitiu. "Aquests resultats conviden a reflexionar més sobre la relació entre la nostra dieta i la salut cerebral", afirma Daniel Wang, un dels científics que hi ha darrere d’aquest treball. La investigació, publicada ahir a Neurology, s’ha centrat en l’estudi de 133.771 persones durant un total de quatre dècades.
L’anàlisi apunta que el consum freqüent de carn vermella augmenta fins a un 13% el risc de tenir demència. Aquest fenomen es va observar especialment en aquelles persones que consumien una mitjana d’una ració o més de productes carnis al dia, l’equivalent a dos talls de cansalada, un tall i mig de mortadel·la o un frankfurt.
- Famosos El canvi radical d'Antonio Orozco després de pesar 127 quilos: "El meu metge em va dir que em podien passar cinc coses"
- El jutge va repescar un nom
- Operació de la Guàrdia Civil Desmantellada una xarxa de ciberestafes a tot Espanya que dirigia un estudiant de 19 anys des de Terrassa
- Polèmica decisió al regne unit Cop del Tribunal Suprem britànic a les dones trans
- Mobilitat a Catalunya Trànsit habilita dos carrils addicionals a l’AP-7
- Metro de Barcelona Adjudicades per 48 milions les obres de les estacions de Manuel Girona i Campus Nord de l’L9
- Oferta d’ocupació El treball que sempre havies somiat: 1.000 euros a la setmana per provar platges i explicar-ho
- Consum de proximitat La recepta de Ferran Adrià per a una alimentació sostenible: «És millor una bona sardina que una mala llagosta»
- A les 40 setmanes L’alcalde de Girona Lluc Salellas anuncia la mort del seu fill no nat «de manera inesperada»
- Districte de Ciutat Vella El tràfic de fàrmacs per crear la ‘droga dels pobres’ s’expandeix a la zona més vulnerable de Barcelona