Salut cerebral

Consumir carn vermella a diari augmenta el risc de demència, segons un estudi

Consumir carn vermella a diari augmenta el risc de demència, segons un estudi
1
Es llegeix en minuts
Valentina Raffio
Valentina Raffio

Periodista.

Especialista en ciència, salut i medi ambient.

Ubicada/t a Barcelona.

ver +

Segons un estudi liderat per la Universitat de Harvard i el Broad Institute del MIT, s’ha trobat una clara relació entre el consum de carn vermella i un risc més gran de tenir demència o, en general, signes de deteriorament cognitiu. "Aquests resultats conviden a reflexionar més sobre la relació entre la nostra dieta i la salut cerebral", afirma Daniel Wang, un dels científics que hi ha darrere d’aquest treball. La investigació, publicada ahir a Neurology, s’ha centrat en l’estudi de 133.771 persones durant un total de quatre dècades.

L’anàlisi apunta que el consum freqüent de carn vermella augmenta fins a un 13% el risc de tenir demència. Aquest fenomen es va observar especialment en aquelles persones que consumien una mitjana d’una ració o més de productes carnis al dia, l’equivalent a dos talls de cansalada, un tall i mig de mortadel·la o un frankfurt.

Temes:

Salut mental