Fita científica
Creats els primers ratolins amb dos pares mascles que arriben a l’edat adulta
Els científics ho defineixen com un èxit de la investigació, però també reconeixen que la majoria dels animals van néixer amb defectes de desenvolupament.

Els seus impulsors afirmen que estem davant una fita científica sense precedents. Segons anuncia un equip d’investigadors de l’Acadèmia Xinesa de Ciències (CAS) en un article publicat ahir a la revista Cell Stem, gràcies a una tècnica experimental s’ha aconseguit per primera vegada en la història que dos ratolins mascles tinguin un fill biològic amb material genètic de tots dos. Tot i que en la majoria dels casos els animals van néixer amb defectes del desenvolupament i una esperança de vida més curta, els científics afirmen que el mer fet que arribessin a l’edat adulta estableixi una fita en la investigació. "Hem aconseguit superar desafiaments prèviament insuperables en la reproducció de mamífers del mateix sexe", afirma l’equip liderat per Wei Li.
Enginyeria genètica
Notícies relacionadesEl treball es basa en una innovadora tècnica d’enginyeria genètica i manipulació de cèl·lules mare. El procés s’inicia prenent un òvul de ratolí i extraient-li tot el material genètic fins a deixar-lo buit. A continuació, se li injecta un espermatozoide i es deixa desenvolupant l’òvul fins que es cristal·litza la meitat del material genètic necessari. Per a l’altra meitat, van agafar cèl·lules de l’esperma d’un altre mascle, es van editar genèticament perquè actuessin com a "cèl·lules maternes" i es van injectar al mateix òvul. L’embrió resultant, amb material genètic dels dos progenitors, es va implantar a l’úter d’una femella de ratolí, que va ser qui va actuar com a gestant.
Segons expliquen els impulsors d’aquest treball, és la primera vegada que s’aconsegueix engendrar mamífers amb el material genètic de dos individus mascles. Tot i així, els mateixos investigadors reconeixen que només l’11,8% dels experiments que es van fer van aconseguir produir ratolins vius en el moment del naixement, ja que, majoritàriament, els embrions morien abans d’arribar a terme. Entre els animals que van arribar a la vida adulta també es va observar un creixement alterat, defectes de desenvolupament i una esperança de vida més curta. Els ratolins que s’han obtingut a partir d’aquesta tècnica també van resultar totalment estèrils, de manera que no podien tenir descendència de manera natural, tot i que sí clonar-se més eficaçment que la mitjana.
- Previsió meteorològica Una vintena de comarques, inclosa la de Barcelona, en avís groc per intensitat de pluja
- Nous títols i temporades Les 11 sèries que no et pots perdre aquest abril
- Investigació científica L’Hospital del Mar descobreix per què el càncer de pàncrees és tan agressiu
- Indemnització rècord El Suprem eleva fins als 3 milions més interessos la indemnització pel dany neurològic causat per negligència mèdica en un part
- El Barça sobreviu a un malson
- La policia mirarà milers de guanteres per veure si tens aquest objecte dins del cotxe (serà obligatori)
- A SEMIFINALS DE CHAMPIONS El Barça retorna a l’aristocràcia europea: de Valverde a Flick, sis anys on va canviar tot
- Educació El TSJC dicta que el castellà també ha de ser llengua vehicular i habitual a l’escola catalana
- Estudi Aquest país europeu és el més feliç del món per vuitè any consecutiu
- Educació a Catalunya Educació manté els canvis a batxillerat: fusions en ciències i cau el pes del TR