Psicologia
El pediatra Carlos González explica què passa si els pares discuteixen davant dels seus fills
La manera en què els pares resolen conflictes i desacords també influeix en la manera en què els fills ho acabaran fent
![zentauroepp53065739 discusion200408160029 zentauroepp53065739 discusion200408160029](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/1c9ab633-de8f-45f0-afc4-7d0d81d57974_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
zentauroepp53065739 discusion200408160029
Les discussions entre parelles són de les més comunes. L'estrès del dia a dia contribueix i facilita les baralles, magnificant els diferents punts de vista. Una situació amb la qual, en cas de tenir fills, convé anar amb compte, ja que els més petits, si detecten una escalada de tensió, poden veure's afectats per això a nivell emocional.
La manera en què els pares resolen conflictes i desacords també influeix en la manera en què els fills ho acabaran fent, adquirint molta importància l'impacte de les nostres paraules i accions.
El pediatre Carlos González, autor de diversos llibres de criança i present a TikTok amb més de 150.000 seguidors (@carlos.gonzalez.pediatra), ha compartit a les seves xarxes un vídeo en què desmenteix un parell de mites sobre la criança dels fills; la idea de contradir-se davant dels nens i discutir davant d'ells.
Contradir-se davant dels fills
"Moltes vegades es diu que, un cop que pare o mare han dit alguna cosa, l'altre no ha de contradir-ho perquè això els faria perdre autoritat davant dels fills. És tot el contrari", manifesta González, que argumenta que aquesta dinàmica, en comptes de debilitar la posició dels pares, reforça la confiança dels fills cap a ells.
Per al pediatre, contradir l'altre d'una manera correcta i dialogant és "una garantia d'equilibri": "Quan pare diu un disbarat, mare pot parar-li els peus i viceversa. La garantia per al nen és saber que, si un perd els nervis, l'altre em protegeix".
Discutir davant dels fills
González també aborda la idea, molt estesa, que no s'ha de discutir davant dels fills. El pediatre no nega aquesta idea, però la matisa. "Si per discutir entenem insultar-se, colpejar-se o tirar plats, això no s'ha de fer ni davant ni darrere dels nens. Senzillament, això no s'ha de fer", sentencia.
Notícies relacionadesEl pediatre defensa un model de criança basat en la comunicació oberta i el respecte mutu, explicant que les pràctiques autoritàries només generen inseguretats en els més petits.
Les discussions són inevitables, però la forma en què es gestionen aquestes disputes pot ser diferencial, tant per enfortir o debilitar la relació com a l'hora d'educar els fills. La clau per tancar una discussió de manera positiva rau en la comunicació oberta, el respecte mutu i el compromís amb el creixement personal i de parella.
- Pensions Això és el que cal cotitzar per jubilar-se amb 63 anys
- ENTREVISTA «Les noies ens les roben ràpid, no només per ser dones, sinó perquè són bones»
- Una línia prima i un error gruixut
- Al Parlament Salvador Illa, a Sílvia Orriols: «Catalunya no és racista, vostè sí»
- L’edifici on es va rodar ‘[REC]’ reobrirà convertit en oficines
- La pobresa infantil continua escalant a Catalunya: ja afecta el 35% de menors de 16 anys
- El periodista manresà Txema Seglers radiografia la figura de Jordi Pujol
- Conflicte al Pròxim Orient Hamàs confirma el seu compromís per continuar amb l’alto el foc a Gaza i alliberarà tres ostatges aquest dissabte
- Alemanya Almenys 15 ferits en un atropellament múltiple contra una manifestació sindical a Múnic
- Baixa natalitat La Universitat Pompeu Fabra explica per què és cada vegada més freqüent voler tenir només un fill