BCN recupera el 40% de l’arbratge afectat per la falta d’aigua
L’Ajuntament replanta 3.285 dels 7.500 exemplars que s’han fet malbé per la sequera, i també 3,9 de les 8,2 hectàrees d’arbustos i plantes.

El parque del Guinardó, en Barcelona. /
Barcelona ha recuperat més del 40% de l’arbratge i de les plantes arbustives que van quedar afectats per la sequera. Des de les plantacions la tardor passada i tenint en compte les condicions favorables aquesta primavera amb abundant pluja, ja s’ha pogut recuperar una part de la massa vegetal que havia quedat afectada en els mesos de sequera extrema.
Els serveis municipals de jardineria han replantat, en concret, un total de 3.285 unitats d’arbres repartits per tota la ciutat, dels 7.500 que caldrà replantar per reposar els que hi havia abans de la sequera, comptant els que van patir patologies ordinàries, els que van patir els efectes de la sequera i els que no es van poder replantar durant aquest període. També durant la sequera han quedat afectades 8,2 hectàrees de planta arbustiva i planta vivaç. Ara mateix ja se n’han recuperat 3,9 hectàrees.
Pel que fa als espais amb gespa, s’han perdut 52,5 hectàrees, de les quals se n’han resembrat 2,13.
El pla de recuperació es continuarà executant i la previsió és que es pugui acabar la pròxima primavera, acompanyant els cicles de la gespa i plantant en el moment més adequat per garantir-ne la supervivència. Fins a arribar a les 7.500 unitats d’arbres i les 8,2 hectàrees de planta arbustiva i vivaç. A més, en aquest primer trimestre de l’any s’ha completat la plantació de totes les plantes i arbres que no s’havien pogut plantar durant els mesos de restriccions hídriques.
A part de la plantació, també continuen les obres de millora i renovació d’espais verds en el marc del pla de manteniment integral del pla Endreça.
Per acabar de completar aquest procés, l’Ajuntament s’ha presentat a la convocatòria de subvencions FEDER del Govern per intentar millorar i transformar alguns espais verds de la ciutat. Són projectes amb un import de 3,3 milions d’euros per executar fins al 2028 per despavimentar espais, millorar-ne l’urbanisme, regar, replantar gespa i millorar la connectivitat ecològica i les estructures de biodiversitat. Es tracta dels parterres centrals del Parc del Poblenou, el passeig de les Bateries i les escales Forestier de Montjuïc, l’àmbit de la font del Cuento del parc del Guinardó i els parterres dels carrers que limiten amb el parc del Turó de la Peira.
- Guillermo Mattioli, degà del Col·legi Oficial de Psicològia de Catalunya: "El missatge de Marian Rojas Estapé és fals i cruel"
- Professors de ciències amenacen amb no corregir els exàmens de la Selectivitat si Educació no rectifica la fusió de matèries
- Sancionada una treballadora per fingir que era muda i cobrar durant 16 anys una pensió
- ACTUALITAT BLAUGRANA Laporta i el seu soci moldau activen "una mina d’or"
- El cas Koldo Transports certifica 13 viatges oficials d’Ábalos amb Jésica Rodríguez
- La vida i la mort Encara que no ens toqui
- Detinguda per conduir beguda i provocar un accident mortal a Llorenç del Penedès
- Secretària general Belarra, reelegida líder de Podem amb un 90% de suports: «El PSOE posa una catifa vermella a l’extrema dreta»
- L'Índia investiga la violació en grup d'una noia per part de més de 20 homes
- Vuit comunitats i Ceuta en alerta per precipitacions