Professors de ciències amenacen amb no corregir els exàmens de la Selectivitat si Educació no rectifica la fusió de matèries
Acusen el departament de no haver tingut en compte les seves propostes a l’hora de reformar el currículum de batxillerat

A1-199384606.jpg /
La plataforma 'Ciències en Perill' ha advertit que no corregirà els exàmens de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) si el Departament d’Educació i FP no fa marxa enrere en la seva proposta de fusió de matèries en l’àmbit científic. En un comunicat, el col·lectiu ha criticat durament que la conselleria mantingui la seva intenció de reformar el currículum del Batxillerat malgrat que qualifiquen d'una "àmplia oposició social i científica" a la mesura.
Segons la plataforma, aquest mateix divendres el Departament hauria confirmat la seva decisió de tirar endavant la reforma tal com estava plantejada inicialment, cosa que consideren una mostra que no s’han tingut en compte les propostes presentades des de diferents sectors. "No s’han mogut ni un mil·límetre", han denunciat.
A més, Ciències en Perill ha lamentat haver-se assabentat de la decisió "a les portes de les vacances escolars", cosa que interpreten com una "estratègia calculada" per minimitzar la resposta de la comunitat educativa i dificultar l’organització i la reacció dels centres i el professorat.
El professorat de batxillerat considera "un despropòsit" treure hores de Física, Química o Biologia per donar-les a optatives com "reptes científics".
El col·lectiu també ha retret al Departament que no hagi fet públic el suposat requisit del Ministeri d’Educació que justificaria aquests canvis en el currículum, i ha acusat l’Administració de no voler obrir un veritable procés de diàleg amb la comunitat educativa.
Notícies relacionadesEn conseqüència, 'Ciències en Perill' considera que no es pot aplicar un currículum que "no compta amb el suport del professorat ni de l’àmbit científic". Així mateix, adverteixen que, si no es rectifica, "no es podrà garantir la normalitat en la celebració de les PAU en les matèries científiques".
En concret, la reforma planteja fusionar les matèries de Física i Química, per una banda, i Biologia, Geologia i Ciències Ambientals per l’altra. Arran del rebuig expressat per diversos sectors, el Departament d’Educació va obrir un procés de consulta que, segons el previst, havia de culminar amb una decisió definitiva sobre la modificació curricular. La proposta de la conselleria mantenia la fusió, però si en la primera versió es passava de les sis hores actuals de Física i Química a tres, en la segona, la càrrega lectiva era de quatre hores, una quantitat insuficient als ulls del professorat.
- Guillermo Mattioli, degà del Col·legi Oficial de Psicològia de Catalunya: "El missatge de Marian Rojas Estapé és fals i cruel"
- Professors de ciències amenacen amb no corregir els exàmens de la Selectivitat si Educació no rectifica la fusió de matèries
- ACTUALITAT BLAUGRANA Laporta i el seu soci moldau activen "una mina d’or"
- Sancionada una treballadora per fingir que era muda i cobrar durant 16 anys una pensió
- El cas Koldo Transports certifica 13 viatges oficials d’Ábalos amb Jésica Rodríguez
- Un conductor s’atura a orinar a l’AP-7, un camió despistat hi xoca, perd la càrrega i s’incendia
- Trump exclou els ordinadors, els mòbils i els xips xinesos de la llista de productes amb aranzels
- Diplomàcia internacional Els EUA i l’Iran s’insten a continuar negociant després d’una primera reunió «constructiva i basada en el respecte mutu»
- Guerra comercial Trump exclou mòbils i ordinadors dels seus «aranzels recíprocs»
- Llei d’amnistia Junts veu possible la tornada definitiva de Puigdemont a l’estiu a expenses del TC