Legislació

No es podran vendre ni distribuir llaminadures de cànnabis

El Hospital Clinic de Barcelona alerta sobre el riesgo de las golosinas de cannabis

El Hospital Clinic de Barcelona alerta sobre el riesgo de las golosinas de cannabis / Atlas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una ordre del Ministeri de Sanitat publicada al BOE posa límit a les llaminadures de cànnabis. Sanitat prohibeix distribuir o vendre aquesta mena de productes en cap punt d’Espanya. L’objectiu és frenar l’augment del consum d’aquestes substàncies, sobre els efectes perillosos de les quals els metges fa temps que alerten.

L’ordre ministerial indica que, tenint en compte que aquestes substàncies són cannabinoides, semisintètics que tenen un mecanisme d’acció i uns efectes semblants als d’altres substàncies incloses en la llista II de l’annex 1 del reial decret 2829/1977, i que aquest mecanisme d’acció suggereix potencial dependència i probabilitat d’abús, s’ha d’aplicar a aquesta substància unes mesures de control proporcionals als riscos que genera per a la salut.

L’ordre aprovada incorpora al sistema de fiscalització diversos cannabinoides que no estaven específicament regulats i altres substàncies derivades d’acords de l’última reunió de la Comissió d’Estupefaents de l’Organització de les Nacions Unides. En el cas de les llaminadures, l’aparició de casos d’intoxicacions agudes per derivats cannàbics semisintètics i sintètics preocupa els metges.

Notícies relacionades

Botigues cannàbiques

Des d’un punt de vista epidemiològic, adverteixen els metges, també és molt important, perquè són pacients que fins ara no s’estaven registrant. Són persones que es presenten a centres i botigues cannàbics i veuen que hi ha productes comestibles, bàsicament gominoles, que els venen com a una cosa segura per a la salut. La composició d’aquestes llaminadures no és THC (principal principi actiu del cànnabis), que estaria prohibit per llei, ni tampoc CBD, que és dins d’aquesta alegalitat, sinó que són derivats semisintètics del cànnabis, amb una potència fins a 30 vegades més gran, com és el cas per exemple del THCP o HHC.

Temes:

BOE Cànnabis