El repte d'alimentar 5 milions de persones

Més de 5 milions de persones viuen a la regió metropolitana de Barcelona. Per això cal un exercici d'enginyeria i logística per tal que aquests ciutadans disposin d'una gran varietat de productes d'alimentació.
Pero... ¿què és la regió metropolitana de Barcelona?
T'ho expliquem en tres mapes
⬇️⬇️⬇️


Aquests 5,1 milions de persones consumeixen a diari milers de tones d'aliments. Aquí van alguns exemples de productes que s'hi consumeixen i del seu volum...
⬇️⬇️⬇️
El problema:
Actualment, menys del 10% dels alimentos que es consumeixen a la regió metropolitana de Barcelona (RMB) són de proximitat, una xifra realment baixa.
L'objectiu:
Per aquesta raó, el projecte 'Barcelona Demà, Compromís Metropolità 2030' s'ha fixat com a objectiu que al voltant d'una quarta part de la dieta dels habitants de la RMB pugui basar-se en aliments de proximitat l'any 2030.
L'eina:
Barcelona Demà és un procés col·lectiu de debat i propostes que han de donar pas al Compromís Metropolità 2030. Aquest consisteix en un conjunt de missions que impulsin el progrès i la igualtat i redueixin la segregació urbana a la RMB, tenint en compte l'emergència climàtica i les condicions de l'era postcovid.


Potenciar l'alimentació de proximitat és clau perquè aquestes missions s'acompleixin
Per això són tan importants els centres de producció de la regió metropolitana

Al potenciar els centres de producció de la regió metropolitana s'afavoreix l'alimentació de proximitat
D'aquesta manera, amb l'objectiu fixat en l'any 2030, s'aconseguiria...
✅ Preservar el territori
✅ Reduir la petjada ecológica
✅ Disminuir la dependència alimentària de l'exterior en casos de crisi
✅ Crear oportunitats de generar activitat econòmica i ocupació
✅ Millorar les dietes amb aliments de proximitat
Si vols més informació del programa 'Barcelona demà. Compromís metropolità 2030'...
Aquest reportatge s'ha publicat a EL PERIÓDICO el 20 d'octubre de 2021
Imatges:
Jordi Cotrina, Robert Ramos, Josep Cano, Jordi Òtix, Jordi Salinas, Ernest Costa.