VENEDOR DE LOTERIA AFORTUNAT

Pluja de milions al poble que va inspirar una pel·lícula falsa sobre el Gordo

A la població toledana de Quintanar de la Orden s'han venut 40 sèries del 57342 de la loteria del Nen

Una falòrnia, portada a la pantalla, va assegurar el 2013 que el premi havia caigut en un prostÍbulo de la localitat

zentauroepp51618652 quintanar de la orden200106185450

zentauroepp51618652 quintanar de la orden200106185450 / Ismael Herrero

2
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

«Vinc perquè em doneu el Gordo de Nadal d’aquest any». Així feia broma un client de Doña Manolita poc després que es conegués que l’administració més afortunada d’Espanya també havia sucat a la Loteria del Nen. No li faltava raó al graciós perquè fa tan sols dues setmanes aquesta venedora de loteria del centre de Madrid va repartir números de tots els premis de Nadal, del primer al cinquè.

Tot i que estiguin tan acostumats, als amos els ha agafat aquesta vegada «per sorpresa». «La veritat és que no ho esperàvem perquè del Nen tampoc venem tant, molt menys que per Nadal», puntualitzava, després de recordar que els 10 dècims del número premiat amb el Gordo que han repartit els van vendre tots el 21 de desembre, mateix dia que va caure la cornisa que els va obligar a tancar durant unes hores.

Eufòria

La festa va durar poc al madrileny carrer del Carmen perquè cap dels afortunats va aparèixer per l’administració. El contrari del que va passar en la número dos del poblet toledà de Quintanar de la Orden on es va desencadenar l’eufòria. Allà es va repartir el primer premi en gran. Ni més ni menys que els 80 milions d’euros corresponents a 40 sèries del 57342, un número a què està abonada des de fa diversos anys. Ha sigut la localitat més agraciada de totes en les quals s’ha repartit el primer premi.

Sense arribar a tant com Doña Manolita, el venedor de loteria de Quitanar tampoc és la primera vegada que ensopega amb la sort, tot i que alguns prefereixen no recordar-ho. El 2013 va repartir 10 dècims del de Nadal, però una falòrnia repicada pels mitjans de comunicació va atribuir la venda dels dècims en forma de participacions a un prostíbul situat als afores de la localitat, l’Hostal La Viña, regentat per Cristal, una transsexual d’origen equatorià.

La ‘fake news’ afirmava que ningú havia anat a cobrar per por de ser identificat com a client del puticlub. Tan gran es va fer la bola que abans de ser desmentida el cine ja havia immortalitzat la suposada peripècia a ‘Villaviciosa de al Lado’, interpretada per actors com Carmen Macchi, Jon Plazaola, Leo Harlem o Belén Cuesta.

L’àvia dels 1,2 milions

Els beneficiaris reals dels premis van donar la cara més tard per desmentir la falòrnia. Aquesta vegada s’han mostrat als mitjans des del primer moment. La més afortunada ha sigut una anciana que portava ni més ni menys que sis dècims repartits entre els seus nets i l’assistenta. Uns regals d’1,2 milions d’euros, dels quals ella s’emportarà només 200.000. ¿Què farà amb els diners?, li preguntava una reportera de televisió. «Gastar-m’ho de seguida», va respondre sense pensar.

També se l’han emportat institucions molt més pietoses que el prostíbul, com diverses confraries de Setmana Santa, la de les Tres Marías i la de San Joaquín i Santa Ana. Aquests últims van destapar el xampany a l’ermita dels dos sants i van explicar que destinaran els diners a reparar-la.

Notícies relacionades

«És una gran notícia per a aquest poble que, com tots, ha patit els efectes de la crisi durant molts anys i ara, amb aquests pessics, hi ha moltes famílies que poden tirar endavant, tapant alguns foradets», ha manifestat l’alcalde socialista de Quintanar de la Orden, Carlos Navalón.