Narcotràfic

Detingut un policia judicial de l’Audiència Nacional per «xivatades» a bandes de narcos

Detingut un policia judicial de l’Audiència Nacional per «xivatades» a bandes de narcos
1
Es llegeix en minuts

Un agent de la Unitat de la Policia Judicial de l’Audiència Nacional (UPJAN) ha sigut detingut per, suposadament, haver facilitat informació a organitzacions criminals de narcotraficants sobre investigacions en aquest tribunal, han informat a Efe fonts jurídiques.

La detenció va tenir lloc la setmana passada en una operació d’Afers Interns de la policia i els fets s’estan investigant sota secret en el Jutjat Central d’Instrucció número 1 de l’Audiència Nacional per delictes de col·laboració amb banda organitzada, revelació de secrets i suborn, entre d’altres. Després de l’arrest, el detingut va ser posat a disposició del jutge i va quedar en llibertat subjecte a la causa.

Quant a la seva situació laboral, és Afers Interns qui ha de determinar quina mesura correspon adoptar ja que en aquest moment de la investigació no es pot fer per la via judicial, han indicat a Efe les fonts consultades.

Notícies relacionades

La Fiscalia Antidroga és a qui ha correspost la investigació a l’afectar les «xivatades» a causes de narcotràfic que s’investiguen a l’Audiència Nacional.

Fa anys que l’agent imputat dona servei a l’UPJAN i per això les investigacions se centren també a determinar des de quan ha pogut estar filtrant aquest tipus d’informació. Igualment se sospita que podria haver facilitat dades d’una determinada banda a una de rival.