Atac

Mor una jove després de ser atacada per cinc gossos de pasturatge a Zamora

La jutge investiga si l’agressió dels gossos podria comportar un homicidi imprudent

L’ajuntament decreta tres dies de dol oficial en suport a la família de la infermera

3
Es llegeix en minuts

Una jove de 27 anys, A. C., va perdre aquest dilluns la vida després de ser atacada per cinc gossos de pasturatge en un camí de concentració situat entre Roales i La Hiniesta (Zamora). El tràgic succés va tenir lloc cap a les 18.20 hores quan la jove, que cada dia sortia a passejar amb el seu gos, va ser atacada, per causes que s’estan investigant, per tres mastins i dos gossos d’acarament. Pel que sembla, A. C. va sortir ahir a caminar sola i en el moment de ser atacada pels cinc gossos mantenia una conversa telefònica amb la mare, a qui abans que es tallés la comunicació va demanar auxili.

Immediatament, la progenitora es va desplaçar fins al camí de concentració on la seva filla li havia indicat que es trobava, però ja no va poder fer res per auxiliar-la. Va ser el pare de la jove qui en va alertar la Guàrdia Civil, i fins al lloc del succés també es va traslladar personal sanitari, que no va poder fer res per la víctima. Fins al punt on va tenir lloc l’atac també es van traslladar psicòlegs de la Junta de Castella i Lleó, per atendre els familiars.

D’altra banda, la Guàrdia Civil ha instruït les diligències i ha identificat els cinc gossos que van provocar la mort de la jove, que es troben sota el control dels serveis veterinaris de la Junta, animals que són propietat d’un pastor que resideix a La Hiniesta.

Després del tràgic succés, la Guàrdia Civil va obtenir proves al tram del camí on la jove va patir l’atac, al qual també es va traslladar la forense per procedir a l’aixecament del cadàver. L’autòpsia determinarà ara la causa de la mort de la jove, que residia a Roales, localitat on era coneguda com la neta de Cipri ‘el Herrero’. La jutge investigarà ara si l’atac patit per la víctima és un homicidi imprudent, en funció de les condicions en les quals el seu propietari tingués els cinc gossos de pasturatge.

Un vehicle de la funerària accedeix al camí on va tenir lloc el tràgic sinistre. /

José Luis Fernández

I és que, pel que sembla, no és la primera vegada que els animals intimiden persones que transiten pel camí de concentració on A. C. va perdre la vida. Ciclistes aficionats s’han posat a disposició de la Guàrdia Civil per col·laborar en la investigació. A més, dissabte, diverses dones van haver de fugir camps a través a la mateixa zona després de ser perseguides per un grup de gossos, fets que també han posat en coneixement de la Benemèrita.

Visiblement emocionat, l’alcalde de Roales, David García Montes, va decretar ahir tres dies de dol oficial i ha brindat a la família de la jove el suport de l’ajuntament. Fins a la vivenda familiar es van traslladar ahir a la nit familiars i alguns veïns, que van voler acompanyar uns pares trencats per la tragèdia. I és que A. C. era filla única i residia amb els seus progenitors en una casa de Roales.

Notícies relacionades

De la jove, l’alcalde va ressaltar que «era encantadora» i que la seva passió era l’esport, i per això cada dia sortia a caminar amb el seu gos«No sabem per què l’han atacat, no ha tingut cap opció de tirar endavant amb cinc animals d’aquesta mida», va reconèixer García, que no va poder contenir les llàgrimes al recordar la seva veïna.

Infermera de professió, A. C. era molt coneguda a Roales, una localitat on ahir es respirava una profunda tristesa i commoció per un succés sense precedents a la província.

Temes:

Zamora Gossos