El Periódico de Tarragona

Tarragona

La Baixada de l'Àliga protagonitza la imatge de les festes de Santa Tecla de Tarragona

Marc Volpini, vallenc de naixement i tarraconense d'adopció, és l'autor de la imatge gràfica d'enguany, que trasllada l'atenció al públic i als espais de la festa

Rueda de prensa de la presentación de la imagen gráfica de Santa Tecla 2024.

Rueda de prensa de la presentación de la imagen gráfica de Santa Tecla 2024. / Ajuntament de Tarragona

1
Es llegeix en minuts
Jan Magarolas

Ja hi ha imatge per a les festes de Santa Tecla. La nit més esperada de l'any per milers de tarragonins, la del 21 de setembre, tindrà aquest 2024 un protagonisme especial perquè serà la imatge del cartell de la festa major de la ciutat. Aquest dijous al matí la regidor de Cultura i Festes de Tarragona, Sandra Ramos, ha presentat la imatge gràfica d'aquesta edició, al costat de l'autor de la il·lustració, el vallec Marc Volpini, i de representants de diferents entitats culturals.

La Baixada de l'Àliga és l'acte més multitudinari de les festes de Santa Tecla de Tarragona, que acull cada any desenes de milers de persones en la Part Alta de la ciutat per a veure baixar les escales de la Catedral a alguns dels elements més icònics del Seguici Popular (Àliga, Mulassa, Lleó i els Gegants del Cós del Bou). "Hem volgut traslladar el protagonisme del cartell al públic, els autèntics protagonistes", afirmaven la consellera i l'autor del cartell. Per això, de la imatge destaquen, sobretot, les mans de diversos colors, que simbolitzen la diversitat de la societat. Els quatre elements del Seguici que participen en la Baixada també estan representats, així com els espais més especials on es desenvolupa l'acció de la nit del 21 de setembre: la Catedral, el carrer Merceria i la Plaça de la Font.

L'estètica i els colors del cartell recorden l'art decó, a la recerca d'un to clàssic i popular. "L'objectiu del cartell és que sigui memorable i que representi l'esperit col·lectiu de les festes, més com una obra popular que com una obra d'art", ha dit Volpini. 

On i quan comprar-ho

Notícies relacionades

Amb l'anunci de la imatge gràfica també s'han presentat els elements del marxandatge de les festes, que es posarà a la venda a partir del 24 d'agost en els mercats, mercats ambulants i establiments habituals. A partir de l'11 de setembre també es podran comprar els elements oficials en l'estand de les festes al Teatre Tarragona, o virtualment.

Marc Volpini és un artista nascut a Valls i establert a Tarragona, amb àmplia experiència en el disseny gràfic, la il·lustració, la maquetació i l'animació. Entre les seves creacions destaquen el cartell de Sant Magí 2022, el del Festival Dixieland 2022 o el del Festival Tarragona Sona Flamenc 2023.