El Periódico de Tarragona

Tarragona

Festival Jordi Savall

La música antiga i la contemporània tornen a Montblanc, Poblet i Santes Creus de la mà de Jordi Savall

Del 12 al 18 d'agost de 2024 se celebra la quarta edició del Festival Jordi Savall en escenaris històrics i singulars del Camp de Tarragona

ENTREVISTA | Jordi Savall: "La paritat en les orquestres és prioritària"

Les Musiciennes du Concert des Nations

Les Musiciennes du Concert des Nations

2
Es llegeix en minuts
Jan Magarolas

Una setmana de puresa musical i d'una experiència sensorial inoblidable. Set dies i tres escenaris impagables per a gaudir de la música antiga i la música contemporània a través de diversos concerts, actuacions i conferències amb un denominador comú: el prestigiós mestre i director Jordi Savall, un dels músics catalans amb més projecció internacional. El festival que porta el seu nom ja és una realitat des d'aquest dilluns i fins el diumenge 18 d'agost oferirà una programació amb músics d'Àfrica, Amèrica, Àsia i Europa que tindrà la convivència, la tolerància i la pau com a lema ambiciós.

El convent de Sant Francesc de Montblanc, el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet (tots dos a la Conca de Barberà) i el Reial Monestir de Santes Creus (Alt Camp) són aquests dies les immillorables ubicacions per a la quarta edició del Festival Jordi Savall, que ja és considerat un dels més singulars d'Europa. Fundat pel propi mestre que li dona nom, el festival atreu cada any artistes de fama internacional per a una experiència inoblidable en cadascun dels tres escenaris mil·lenaris i especials. El fil conductor, la música en la seva màxima expressió: des dels estils i instruments de l'Edat mitjana fins a la contemporània dels nostres dies, a través de repertoris propis de diverses tradicions musicals. 

El segell de Savall

El festival, especialment en aquesta quarta edició, compta amb la participació de diversos conjunts musicals fundats i dirigits pel mestre Jordi Savall, com són Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya, Le Concert des Nations i Orpheus 21. A més, hi haurà molts altres músics internacions convidats. La presència femenina en l'escenari i l'acollida d'intèrprets joves i emergents serà la tònica del festival. Aquest 2024, el lema triat, 'A la convivència', vol rendir un homenatge a la pau, a la tolerància i a la diversitat cultural i cerca ser un crit ple d'esperança, amb diverses conferències com a noves propostes del festival.

Notícies relacionades

El cartell d'aquesta edició és obra de l'artista japonesa Rita Ota i vol convertir-se en una finestra oberta al món i a la seva diversitat cultural, com el demostra la seva programació.

El Festival Jordi Savall es demostra, d'aquesta manera, com una proposta que ajunta la tradició i la modernitat amb ambició, i que es consolida en la seva quarta edició com un acte esperat en el calendari d'agost, especialment en els tres escenaris místics de la Conca de Barberà i l'Alt Camp que li confereixen màgia i singularitat. I així també, en un punt de trobada per a la música, l'art i la reflexió entre paisatges històrics i naturals de gran bellesa.