El Periódico de Tarragona

Tarragona

Se sent "cansat"

L'alcalde de Banyeres del Penedès (Tarragona) dimiteix i se n'anirà a la oposició: "Estic cansat"

Amadeu Benach, alcalde des de fa 9 anys, deixa el govern municipal i assegura que s'anirà a l'oposició, encara sense un successor designat

Andreu Benach, alcalde de Banyeres del Penedès.

Andreu Benach, alcalde de Banyeres del Penedès.

1
Es llegeix en minuts
Jan Magarolas

Decisió inesperada a Banyeres del Penedès (Baix Penedès). L'alcalde del municipi durant nou anys, Amadeu Benach, va anunciar aquest dimecres per sorpresa la seva renúncia al càrrec sense un successor clar. Farà efectiva la seva dimissió el dijous 22 d'agost durant un ple extraordinari a l'ajuntament, al qual seguirà un altre ple per a designar un nou alcalde.

Notícies relacionades

En declaracions a Ràdio Televisió El Vendrell, l'encara alcalde assegura que se sent "cansat" després de més de dues legislatures al capdavant del municipi i que deixa el càrrec per a anar a l'oposició, un altre fet poc habitual. Benach no assenyala a cap successor, i dins del govern municipal, segons apunta la ràdio televisió local, no hi ha ningú disposat a assumir les funcions d'alcalde, per la qual cosa la incògnita podria mantenir-se fins al ple de la setmana que ve.

Fins ara, el govern municipal comptava amb una aparent estabilitat gràcies a les dues forces polítiques d'Un nou Banyeres - Acord Municipal, amb cinc regidors, i de Banyeres en Comú, amb un regidor. A l'oposició es trobaven el PSC (3), Junts (1) i un regidor no adscrit que havia format part de Junts. Una altra de les preguntes que sorgeix és quines formacions estaran en el nou equip de govern, quan el mateix Benach ha deixat la porta oberta a la possibilitat que sigui l'oposició la que aconsegueixi un candidat alternatiu al seu partit. El ple del dijous 22 d'agost resoldrà totes les incògnites obertes.