El Periódico de Tarragona

Tarragona

Castells

Les quatre colles castelleres de Tarragona signen la millor actuació de la temporada per Sant Magí

La gamma extra torna a la plaça de les Cols de Tarragona de la mà del 2 de 9 amb folre i manilles de la Colla Jove

CASTELLS | Un estudi pioner mesurarà la calor màxima a la que se sotmeten els castellers durant les diades a Catalunya

Lúnic gamma extra de la jornada, el 2 de 9 amb folre i manilles de la Jove de Tarragona.

Lúnic gamma extra de la jornada, el 2 de 9 amb folre i manilles de la Jove de Tarragona.

3
Es llegeix en minuts
ACN

Les quatre colles castelleres tarragonines han signat la millor actuació de la temporada a la diada de Sant Magí. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha completat l'únic castell de gamma extra de la jornada, el 2 de 9 amb folre i manilles, mentre que els Xiquets de Tarragona han signat la primera tripleta màgica de l'any, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau la primera clàssica de 8 i els Xiquets del Serrallo, el primer 2 de 7 carregat. Els castellers tarragonins s'acomiaden així de la festa major d'estiu de la ciutat.

La confiança ha marcat la primera ronda en totes les construccions de les colles, que han entrat a plaça per començar la diada amb puntualitat. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha obert la llauna amb un 3 de 9 amb folre que ha descarregat amb serenor, el novè de l'any. L'ha seguit la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau amb el 3 de 8, en el que ha estat la 63a vegada consecutiva que completen. Els Xiquets de Tarragona, per la seva part, han estrenat el 4 de 9 amb folre, amb cert treball al tronc. Els Xiquets del Serrallo han tancat la ronda amb un 5 de 7 plàcid, el cinquè descarregat d'aquesta temporada.

Arriba la gamma extra

A la segona ronda ha arribat el castell més important de la jornada, el 2 de 9 amb folre i manilles que la Jove de Tarragona ha descarregat per primer cop en aquesta diada. Un castell que ha estat molt celebrat per part de la pinya, on enmig de l'eufòria, els castellers han demanat a la tècnica de la colla fer el 5 de 9 folrat a la tercera ronda. Just després ha estat el torn del carro gros, el 4 de 8, dels de Sant Pere i Sant Pau, que han descarregat per 27è cop a la seva història. Els matalassers han continuat amb un 3 de 9 amb folre molt treballat tant en la carregada com en la descarregada i que ha estat molt celebrat. La concentració ha tornat a fer acte de presència amb els del Serrallo, que han portat a plaça el primer 2 de 7 de la temporada, carregat però ha fent llenya pel pis de quarts.

Notícies relacionades

La segona llenya del dia ha estat el 5 de 9 amb folre dels de la camisa lila, que ha caigut a pocs segons de quedar carregat. Els de la camisa verda han aprofitat la tercera ronda per estrenar el 2 de 7 i completar la primera clàssica de 8 d'aquest any, mentre que els matalassers han tancat la diada amb un 5 de 8 amb què han fet la primera tripleta màgica de la temporada. En tots dos casos, es tracta de les mateixes combinacions que van fer en l'anterior diada de Sant Magí. Finalment, els castellers del barri mariner han descarregat un 4 de 7 amb agulla, amb un pilar remenat però molt defensat i alhora, celebrat.

Diada puntual i àgil

Després de la llenya, la Jove ha optat pel 4 de 8 amb l'agulla i han tancat l'actuació amb el pilar de 7 amb folre, que ha acabat amb crits "d'un pis més". Tot plegat, en una diada de poc més de tres hores, on la puntualitat tarragonina i l'agilitat entre les colles han marcat la diada, que tanca les festes de Sant Magí, amb permís de la professó de la tarda d'aquest dilluns.