El Periódico de Tarragona

Tarragona

Canvis al govern municipal

Tarragona s'acomiada del conseller Berni Álvarez: "És un orgull tenir un tarragoní a la Generalitat"

Gairebé tots els partits de la oposició han coincidit en reivindicar la tasca d'Álvarez al capdavant dels esports i li han reclamat que "no s'oblidi de Tarragona"

PLE MUNICIPAL | Tarragona pressiona la JEC per accelerar la substitució de Berni Álvarez

RELLEU | Mario Soler torna a l'Ajuntament de Tarragona en substitució de Berni Álvarez al capdavant d'Esports

Lalcalde Rubén Viñuales i el conseller Berni álvarez.

Lalcalde Rubén Viñuales i el conseller Berni álvarez. / Ajuntament de Tarragona

4
Es llegeix en minuts
Jan Magarolas

Berni Álvarez ja és exconseller municipal de Tarragona i conseller de la Generalitat de Catalunya. Aquest dijous al matí s'ha celebrat el ple extraordinari que ha fet efectiva la renúncia del número 3 del govern tarragoní, un acte molt ràpid i emotiu, en què els diferents partits polítics li han pogut dedicar unes paraules d'agraïment i desitjar-li sort en la nova etapa. El ple extraordinari del mes d'agost també ha servit per donar compte de la renúncia de Valle Mellado, la número 10 de la llista del PSC a les passades eleccions municipals, a ocupar el lloc d'Álvarez al consistori, i per demanar a la Junta Electoral Central que faci córrer la llista al següent nom, Mario Soler. Un ple extraordinari on, tenint en compte la professió d'Álvarez, no han faltat les analogies amb el món de l'esport.

L'alcalde Rubén Viñuales (PSC) li ha dedicat un discurs proper, d'acord amb la sintonia que es tenen. Ha dit d'ell que "és una persona professional, molt divertida i que sap treballar en equip; el Berni representa el millor del territori i és un orgull tenir un tarragoní a la Generalitat". Una de les principals reivindicacions d'Álvarez al llarg d'aquest any al capdavant de la conselleria municipal d'Esports ha estat que la Generalitat pagués les grades retràctils del Palau d'Esports Catalunya, propietat del govern català, i que ara passa a ser responsabilitat seva. "Jo també li exigiré que pagui les grades", ha avisat, amb to de proximitat, Rubén Viñuales.

Si un conseller municipal ha aixecat consens entre la majoria de partits del ple amb l'any i escaig que compta la legislatura, aquest és Berni Álvarez. També és un dels més ben valorats per la ciutadania. Així s'ha posat de manifest durant el ple, en què tots els partits, excepte Vox, han pres la paraula per dirigir-se al nou conseller d'Esports de la Generalitat. Tots han reivindicat la importància de tenir un conseller de Tarragona al govern i que aquest "no s'oblidi de la ciutat", han lloat la seva tasca al capdavant dels esports tarragonins i han aplaudit el fet de ser el primer conseller d'aquest àmbit: "aquesta és una gran oportunitat". Jugant amb les similituds amb el bàsquet, el diversos excompanys de consistori l'han animat a continuar "llençant triples" i han tret pit de tenir Álvarez "al seu equip".

Álvarez, emocionat

Al final, Álvarez ha agafat el torn de paraula per agrair les mostres de suport i per explicar com va anar la primera conversa amb el president Salvador Illa. "Primer no li vaig agafar el telèfon perquè no el tenia memoritzat, vaig pensar que a les 8:30 h d'un diumenge no em podia trucar ningú, i després em va enviar un missatge dient-me que era el president i vaig creure que era una broma". Passada la confusió, Illa li va oferir crear la primera conselleria d'Esports i Álvarez va acceptar pensant "en la llarga demanda del sector". "Em vaig quedar en estat de shock, vaig tenir vertigen i molta il·lusió", ha reconegut el flamant conseller, sense discursos escrits i "més nerviós que el dia de la presa de possessió".

Álvarez ha dit que la confiança per crear la conselleria "ve per una feina que he pogut fer a Tarragona" i per això ho ha agraït als treballadors de l'ajuntament i a aquells que ho han fet possible, així com als companys de l'equip de govern, als grups municipals i, en especial, a la seva família. El conseller s'ha mostrat molt emocionat i ha conclòs el parlament encoratjant el que ha de ser el seu successor, el senador Mario Soler, i amb un prec: "Espero tenir el suport del territori, que durant molts anys ha estat oblidat pels governs de la Generalitat". Després, s'ha aprovat per unanimitat dels partits la renúncia d'Álvarez.

Amb la sortida de Berni Álvarez del govern municipal, on ocupava la conselleria d'Esports, Educació, Turisme Esportiu, Salut i Europe Direct i també era el segon tinent d'alcalde, i la futura entrada de Mario Soler, caldrà veure quins canvis pateix el cartipàs municipal i les diferents àrees. El consistori encara no s'ha manifestat en aquest sentit.

Inauguració del nou velòdrom

Notícies relacionades

Acte seguit, l'alcalde Rubén Viñuales i el conseller d'Esports de la Generalitat, Berni Álvarez, han inaugurat la remodelació del velòdrom municipal, a l'Anella Mediterrània. En aquest equipament s'ha adequat la pintura, el paviment i el mural i també s'han instal·lat 570 seients a la graderia i dues cistelles de bàsquet 3x3 al centre. El velòdrom va ser utilitzat durant els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i és un dels pocs equipaments municipals d'aquestes característiques que hi ha a Catalunya. La previsió de l'Ajuntament és que a partir d'ara sigui utilitzat per uns 125 esportistes, entre ciclistes, jugadors de bàsquet i patinadors de clubs.

L'acte d'inauguració ha comptat amb diversos partits polítics, alguns esportistes que han estrenat les instal·lacions reformades i, també, amb un llençament de triple de Berni Álvarez a les pistes del 3x3, fent gala de la seva superioritat basquetbolística.