El Periódico de Tarragona
Platges
La foscor hauria confós el vigilant que va alertar d'un cocodril a l'Hospitalet de l'Infant
Finalment, es descarta la possibilitat d'un cocodril, mentre els Agents Rurals segueixen fent inspeccions diàriament
CAS | Alerten d'un possible cocodril a unaplatja de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Inspección marítima, en una imagen de archivo.
Aquest dimecres al matí la bandera vermella s'hissava a la platja de l'Arenal de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) a causa de l'alerta per la possible presència d'un cocodril al mar. El bany va estar prohibit durant tres hores i, a les 11 h, quan l'animal es va donar per desaparegut, s'hi va tornar a permetre l'activitat. Va ser el vigilant de seguretat de l'empresa AquaGames que, abans de les 7 h del matí, va veure l'animal al mar, pensant-se que era un cocodril. Ràpidament va avisar la policia local, que va tancar la platja, i posteriorment els Agents Rurals, el Seprona i els Mossos d'Esquadra.
"Sabíem que es tancaria la platja i que això seria un perjudici pel nostre negoci, però vam iniciar el protocol de seguretat per la possibilitat d'un animal perillós", explica a El Periódico Xavier Mangrané, gerent d'AquaGames, que té una plataforma marítima d'oci a tocar a la platja, raó per la qual hi havia el vigilant de seguretat. Davant la hipòtesi que apuntava el vigilant, la de la presència d'un cocodril al mar, els responsables de l'empresa van explicar "amb incredulitat" la situació a la policia, sabent de la improbabilitat d'aquesta.
Segons apunta el Diari de Tarragona, finalment no hauria estat un cocodril l'animal que va veure el vigilant de seguretat, sinó una pastinaca, una espècie de manta rajada molt habitual al mar Mediterrani, tot i que els Agents Rurals no ho poden confirmar. Fonts dels Agents Rurals asseguren que treballen diàriament fents inspeccions a la platja i a la sorra, de moment, sense trobar cap més rastre de l'animal. Mangrané, el gerent de l'empresa d'oci, apunta a les causes de la confusió: "Hi havia molt poca llum, era primera hora del matí i i la llum que hi havia era la de les faroles del passeig", explica.
I de fet, el vigilant "primer es va acostar a l'aigua perquè es pensava que era una tortuga que venia a pondre ous". Després va veure que es tractava d'un gran animal i li va fer la fotografia amb el mòbil que, diu, va permetre reconèixer l'espècie. El vigilant de seguretat estava a punt d'acabar el torn de nit, que havia complert en solitari.
El protocol intern d'emergència, activat
Notícies relacionadesEn tot cas, diu, l'empresa va activar el protocol intern d'emergència, que consisteix en l'evacuació de la plataforma marítima. En aquelles hores del matí la plataforma encara no estava activa i no hi havia ningú però es va hissar la bandera vermella i es va impedir el bany a tothom. El protocol d'emergència està pensat per tempestes elèctriques o presència d'animals perillosos, i l'evacuació dels usuaris de la plataforma s'ha de fer "per l'aigua", segons apunta Mangrané.
Amb tot, assegura que la situació d'un possible cocodril al mar no els havia passat mai i que no han hagut d'activar gaires cops el protocol d'emergències. En una ocasió, a Empuriabrava (l'empresa té plataformes en diferents ubicacions de la costa catalana) es va activar per l'avistament d'una tintorera, sense conseqüències majors. El més habitual, però, és haver-ho de fer per tempestes elèctriques, mala estat de la mar o presència de meduses a l'aigua.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia
- Trapero aposta per un increment dels Mossos per rebaixar el crim