El Periódico de Tarragona

Tarragona

Oci

Tanca L'Absenta, mític bar cultural de Reus, després de 18 anys

L'establiment tanca portes com un referent de l'oci cultural i nocturn del centre de Reus: "Ens trobarem a faltar!"

El bar Absenta, de Reus, durant una de les seves festes.

El bar Absenta, de Reus, durant una de les seves festes. / Bar Absenta.

1
Es llegeix en minuts
Jan Magarolas

"Una fantasia". Així definien els responsables del bar Absenta, de Reus, l'aventura d'obrir un bar al centre de la ciutat, ara fa divuit anys, que va esdevenir un projecte personal i un espai referent de l'oci cultural i nocturn. Allò que va començar "gairebé com una broma entre amics i es va convertir en un local on poder donar lloc a la música en viu amb un ambient tavernero", tanca portes definitivament, tal com ho han anunciat els seus propietaris a través d'una publicació al seu compte d'Instagram.

L'Absenta, mític bar alternatiu, trencador i diferent, s'havia convertit en un punt obligat per la joventut i la societat reusenca. Els seus inicis van ser complicats però els va permetre als seus responsables anar aprenent molt sobre els negocis, la ciutat i la societat, i d'altres membres es van anar sumant al projecte. El bar va anar creixent, sempre amb l'objectiu d'oferir una atmosfera diferent, un espai clau per a la cultura alternativa, amb una ànima inquieta i exploradora que no es va deixar arrossegar mai per les modes ni les tendències.

Notícies relacionades

Música en viu, teatre, màgia i circ, espectacles de cabaret Bizarro, deliris vampírics, amistats, relacions, peticions de casament, converses i discussions interessants, carnavals i vermuts rumberos, masclets i martingales, guateques fins a la matinada, cates de whisky i beuratges llegendaris. Tot això i molt més és el que ha obert l'Absenta a la seva clientela, que ja era amiga, sempre amb qualitat i amb la voluntat d'oferir un espai de seguretat i gaudi al centre de Reus.

"Ha arribat l'hora de marxar, un cop tancat aquest cicle de 18 anys. Ens trobarem a faltar!", afirma el comunicat de les xarxes socials. Amb el text, els responsables del bar han volgut agrair profundament l'estima i el recolzament que han rebut al llarg d'aquests anys per part de la clientela, amics, familiars, veïnes, artistes i entitats reusenques que han tingut en l'Absenta un espai de trobada. Amb ella, Reus es queda una mica més òrfena d'aquella mítica i ambiciosa oferta cultural nocturna que sempre l'ha caracteritzat.

Temes:

Reus