El Periódico de Tarragona

Tarragona

Economia

Transports adjudica per 9,6 milions d'euros la conservació de carreteres a Tarragona

Aquest contracte servirà per a millorar diversos trams de les carreteres A-7, N-340, N-340A i N-235, i inclou requisits per a promoure l'eficiència energètica

MOBILIDAD | Tarragona adjudica l'obra del carril bici entre el Miracle i la Savinosa per 270.000€

Carretera

Carretera

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha adjudicat per 9,6 milions d'euros (IVA inclòs) un contracte per a la conservació i explotació de 118,65 quilòmetres de carreteres de l'Estat, inclosos 29,4 km d'autovies, a la província de Tarragona. El contracte té una durada de tres anys i contempla la possibilitat d'una pròrroga de dos anys i una altra addicional d'un màxim de nou mesos, segons ha informat aquest dijous el ministeri.

Aquest contracte, que abasta diversos trams de les carreteres A-7, N-340, N-340A i N-235 del sector número 2, inclou requisits per promoure la eficiència energètica i la reducció d'emissions i s'emmarca al programa per mantenir les condicions de circulació, vialitat i seguretat a la Xarxa de Carreteres de l'Estat (RCE). També contempla l'execució de l'obra de renovació de la senyalització vertical a la carretera N-340, entre l'inici del terme municipal d'Alcanar i Calafat (Montsià).

Dins de l'estratègia de reducció d'emissions i millora de l'eficiència energètica, els plecs de licitació dels contractes de conservació i explotació de la Xarxa de Carreteres de l'Estat inclouen objectius de mitigació i compensació de la petjada de carboni, cosa que implica que les empreses han d'incloure a les seves ofertes el càlcul de la petjada de carboni que generaran durant l'execució del contracte en cada tram de la carretera.

Notícies relacionades

Així mateix, s'han de comprometre a presentar un pla de descarbonització en els sis primers mesos de contracte amb mesures reductores i de compensació d'emissions per aconseguir un balanç neutre en carboni als cinc anys des del començament del contracte.

Amb això, la Direcció General de Carreteres estima una reducció de 71.640 tones de CO₂ anuals durant el funcionament ordinari i les tasques de manteniment i explotació de la RCE, i s'encamina cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Temes:

Tarragona