El Periódico de Tarragona

Tarragona

Castells

Fora de perill la castellera de 8 anys en estat greu al caure a la diada de Vilafranca del Penedès: "El casc va ser clau"

La Colla Vella i la Coordinadora de Colles han explicat que la menor ha estat traslladada a planta i que l'evolució és "molt bona i ràpida"

INCIDENT | Una nena de la Colla Vella de Valls, en l'UCI, en desplomar-se un 'castell' de nou pisos a Vilafranca

SANT FÈLIX | Accidentada diada castellera de Sant Fèlix

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, actuando en Sant Fèlix.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, actuando en Sant Fèlix. / Jordi Borràs - ACN

1
Es llegeix en minuts
Jan Magarolas

La Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya han comunicat aquest dilluns l'evolució "molt bona i ràpida" de la Mia, la castellera de 8 anys accidentada en a diada castellera de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès divendres passat. La menor havia estat ingressada a l'UCI de l'Hospital Sant Joan de Déu després de la caiguda del '4 de 9 sense folre carregat' de la colla vallenca, que li va provocar una fractura cranioencefàlica.

En aquest moment, la nena va ser intervinguda ràpidament pels serveis d'emergència de la diada castellera i l'equip mèdic de la Colla Vella, i traslladada en helicòpter a l'hospital, on se li va realitzar una intervenció quirúrgica d'emergència. Ha passat tres dies a l'UCI de l'hospital pediàtric i aquest dilluns finalment ha estat traslladada a planta, després que els metges hagin confirmat la seva recuperació.

La importància del casc de seguretat

Notícies relacionades

La Colla Vella i la Coordinadora de Colles han emès un comunicat amb la notícia, on han volgut recalcar la importància de la primera intervenció així com del casc casteller, "un element clau per a la seguretat". "L'incident ocorregut a Sant Fèlix ha evidenciat una vegada més la funció crucial d'aquest element de protecció. El casc va complir la seva missió de manera efectiva", explica el text difós a través de les xarxes socials.

Totes dues entitats han aprofitat per a reafirmar el seu "compromís amb la seguretat" de l'activitat castellera, que s'ha posat en dubte després de l'accident del divendres. El comunicat recorda que el casc és un element de seguretat que es va dissenyar específicament per a casos com aquest i que va ser sotmès a rigoroses proves per a provar la seva efectivitat. El casc és obligatori per a tota la canalla castellera des del 2006. El text assegura que l'incident de Vilafranca serà estudiat per a "valorar les mesures de seguretat i identificar possibles millores" per a minimitzar riscos futurs.

Temes:

Valls