El Periódico de Tarragona

Tarragona

Política

Tarragona posarà l'accent en el turisme esportiu amb el retorn del senador Mario Soler a consistori: "Dignificarem les nostres instal·lacions"

El senador per Tarragona substitueix Berni Álvarez al capdavant d'Esports, Turisme Esportiu i Salut

CANVIS | Així quedarà el govern municipal de Tarragona amb l'entrada de Mario Soler

NOU CONSELLER | Tarragona s'acomiada del conseller Berni Álvarez: "És un orgull tenir un tarragoní a la Generalitat"

El alcalde Rubén Viñuales y el neuvo conseller, Mario Santos.

El alcalde Rubén Viñuales y el neuvo conseller, Mario Santos. / Juan Carlos Borrachero / Ayuntamiento de Tarragona.

2
Es llegeix en minuts
Jan Magarolas

Primer ple municipal del nou curs polític a l'Ajuntament de Tarragona. Aquest divendres ha estat el del retorn del senador i ex 'conseller' municipal, Mario Santos (PSC), al Saló de Plens del consistori, en substitució del conseller de la Generalitat, Berni Álvarez. En un ple de poc més de vint minuts, l'alcalde Rubén Viñuales (PSC) ha imposat la medalla municipal al nou regidor i també s'han aprovat, per assentiment dels assistents, diversos canvis al capdavant de les empreses municipals.

Mario Soler pren les regnes de l'àrea d'Esports, Turisme esportiu i Salut de l'Ajuntament, substituint al conseller Álvarez, que va marxar fa dues setmanes a la Generalitat. Un conseller, per cert, present al ple municipal, ja des de la bancada de les autoritats convidades. Soler, en un breu discurs, ha volgut lloar el seu antecessor i ha anunciat la seva intenció de "seguir amb el treball fet fins ara a la conselleria", valorant positivament les competiciones esportives nacionals i internacionals que han arribat a Tarragona. "Treballaré per continuar incentivant el turisme esportiu, sense oblidar l'esport base i la dignificació de les instal·lacions esportives, així com per a una salut física dels ciutadans, amb les persones sempre en el centre", ha dit el nou 'conseller' tarragoní.

Per la seva part, la portaveu d'ERC, Maria Roig, ha estat l'única que ha pres la paraula per a donar la benvinguda a Soler. Roig li ha recordat que "la d'Esports és una de les regidories més actives i dinàmiques" i li ha encarregat a Soler continuar impulsant la "magnífica destinació esportiva" que és Tarragona.

Més canvis al govern i les empreses municipals

Mario Soler, graduat en Finances i Comptabilitat per la URV i MBA a CEREM International Business School, torna a l'Ajuntament de Tarragona després d'haver estat regidor a l'oposició durant la passada legislatura, entre 2019 i 2023, i sense deixar les funcions de senador per la província de Tarragona, on és portaveu de la comissió d'Hisenda. Amb l'entrada de Soler s'ha reorganitzat el govern municipal, i ara Isabel Mascaró, 'consellera' d'Hisenda, Serveis Interns i Tecnologia, assumirà també les competències en Educació i Europe Direct; i Sandra Ramos passa a ser la segona tinenta d'alcalde.

Notícies relacionades

El ple de l'ajuntament ha servit també per a renovar els càrrecs al capdavant d'algunes empreses municipals. Mario Soler assumirà la presidència del Patronat Municipal d'Esports i la vicepresidència del Patronat Municipal de Turisme, a més de les vocalies del consell d'administració de Mercats de Tarragona, l'Empresa Municipal de Transports i la de Mitjans de Comunicació. La 'consellera' Montse Adán és la nova presidenta de l'Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic, mentre que Isabel Mascaró és vocal del Servei Municipal de l'Habitatge.

Després del ple municipal tot el govern de Tarragona s'ha traslladat al despatx de l'alcalde, on aquest ha lliurat la vara de tinent d'alcalde a Mario Soler. Per a finalitzar, els 'consellers' i l'alcalde *Viñuales s'han pres una foto amb *Berni Álvarez per a escenificar que Tarragona estarà al centre de la política esportiva de la Generalitat.