El Periódico de Tarragona

Tarragona

Diada

Tarragona commemora la Diada amb la tradicional ofrena: "Celebrem la unitat en la diversitat"

La Corporació Municipal, representants de les administracions públiques i més de vint entitats culturals, socials, econòmiques i esportives han participat a l'acte

La Corporación Municipal de Tarragona en la ofrenda floral de este 11 de septiembre.

La Corporación Municipal de Tarragona en la ofrenda floral de este 11 de septiembre.

2
Es llegeix en minuts
Jan Magarolas

Com és tradicional, Tarragona ha celebrat la Diada Nacional de l'11 de setembre aquest dimecres al matí amb l'habitual ofrena floral al monument a Rafel Casanova, situat a la Punta del Miracle. Ho ha fet amb la presència de les autoritats i amb una multitud d'organitzacions i entitats de la ciutat, encara que sense la presència de l'alcalde, Rubén Viñuales (PSC), per indisposició. L'acte, que ha tingut un menor to reivindicatiu que en aquests últims anys, ha comptat amb el parlament de la segona tinenta d'alcalde, Sandra Ramos (PSC), que ha reivindicat "la diversitat, la identitat catalana i la memòria".

Cada 11 de setembre el monument a l'últim 'conseller en cap' de Barcelona en 1714, Rafael Casanova, situat en el passeig marítim amb el mateix nom, s'omple d'autoritats i de tarragonins per realitzar l'ofrena floral. Es tracta del primer i més institucional acte de la Diada Nacional catalana. La Corporació Municipal estava encapçalada, per segona vegada, pel PSC, amb la segona tinenta d'alcalde i 'consellera' de Cultura i Festes, Sandra Ramos. Després de la interpretació de la 'Santa Espina' per part de la Banda Unió Musical, Ramos ha pronunciat un discurs curt dedicat a la integració i als valors de la Diada catalana. "Avui celebrem un sentiment de pertinença a Catalunya, celebrem la nostra identitat i la defensa de la nostra llengua, la unitat en la diversitat i l'acollida", ha dit Ramos.

Notícies relacionades

Després del discurs, i amb la presència de la majoria de partits amb representació municipal (tots menys Vox), dels representants de les administracions públiques a Tarragona i de la Universitat Rovira i Virgili, s'ha realitzat l'ofrena floral al monument, inaugurada per la Corporació Municipal dels portaveus dels partits. L'han seguit els partits polítics i les entitats socials, culturals, econòmiques i esportives: més de vint agrupacions s'han sumat enguany a l'acte.

Més enllà de l'acte institucional

Al final, el cor Gregal i els pilars de les colles castelleres han afegit el punt cultural a l'acte institucional, que ha acabat amb 'El Cant dels Segadors' per part dels presents. Després ha estat el torn de l'ofrena al monument a Salvador Allende del parc del Camp de Mart, també amb els representants municipals i, al migdia, de la tradicional diada castellera de l'11 de Setembre, amb les quatre collas tarragonines. A la tarda, ja fora dels actes protocol·laris, Tarragona i Tortosa viuran dos de les cinc manifestacions independentistes convocades en tota Catalunya per l'ANC i Òmnium Cultural, entre altres entitats.