El Periódico de Tarragona

Tarragona

Tall Rodalies

Aquestes són les dues parades de bus alternatiu a Tarragona per les obres de Renfe

L'Ajuntament i Renfe pacten dues zones de càrrega i descàrrega d'usuaris, i una altra d'estacionament d'autobusos en la plaça dels Carros, prop de l'estació de trens

PREU | El bus directo entre Tarragona y Barcelona costará un 70% menos con la T10/120

Estación de autobuses de Tarragona, con una de las paradas del bus alternativo.

Estación de autobuses de Tarragona, con una de las paradas del bus alternativo. / Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Tarragona i Renfe van acordar ahir que els usuaris que agafin un autobús a Tarragona cap a Sant Vicenç de Calders el facin en unes parades habilitades en l'avinguda Roma, al mateix punt de l'estació d'autobusos. L'altra parada serà davant l'estació de trens, amb una zona d'aparcament en la plaça dels Carros. Així ho van plantejar els tècnics municipals ahir als tècnics de Renfe en una nova reunió que es va produir per a tancar els últims serrells abans del tall de les vies per les obres del túnel de Roda de Berà, que començarà l'1 d'octubre.

El consistori va plantejar un canvi al voltant de la plaça Imperial Tàrraco. “Creiem que la nova ubicació de les parades d'autobús facilitarà i molt la mobilitat dels usuaris, que ja es veuran perjudicats per les obres al túnel de Roda de Berà i que implicarà que s'interrompi la circulació de trens entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders”, explica el conseller de Territori de l'Ajuntament, Nacho García Latorre.

Inicialment s'havia decidit situar les parades d'autobús amb origen i destinació Tarragona davant l'antiga Facultat de Lletres de la plaça Imperial Tàrraco, “però els tècnics municipals van valorar a aquesta proposta amb l'objectiu de perjudicar el mínim als usuaris, que ja ho estaran prou amb la interrupció de trens. D'aquesta manera, situant les tres parades a l'avinguda Roma serà menys traumàtic que fer-los creuar fins a l'antiga Facultat de Lletres tenint en compte que serà qüestió de setmanes que entrarà en funcionament l'intercanviador de Battestini”, remarca García Latorre. Així mateix, aquesta nova ubicació també permetrà disposar d'un punt d'informació de Renfe a l'interior de l'estació d'autobusos i també hi haurà informadors a les andanes del recinte.

L'altra parada serà davant l'estació de trens

D'altra banda, hi haurà una segona parada davant l'estació de trens. A tocar de la parada ja existent de l'EMT i la que té la Generalitat de Catalunya davant el Recinte Firal se situaran 3 parades més d'autobusos per a la càrrega i descàrrega de passatgers amb destinació/procedència Sant Vicenç de Calders per a agafar el tren en direcció a Barcelona o els que provenen de Barcelona i continuïn el trajecte amb tren adreça Saragossa. Aquestes tres parades seran només de càrrega i descàrrega de passatgers, per a facilitar la mobilitat d'aquesta via.

Notícies relacionades

En la plaça dels Carros es disposarà de 6 zones d'estacionament dels autocars d'espera per a anar a l'estació de trens. Això implica un reordenament viari d'aquesta plaça per a permetre l'estacionament dels autobusos contractats per Renfe.

En definitiva, els punts de parades i estacionaments d'autocars quedaria de la manera següent: l'estació de Renfe disposarà de tres parades per a la càrrega i descàrrega de viatgers, el bescanviador de Battestini i la plaça dels Carros, amb 6 zones d'estacionament dels autocars d'espera.