El Periódico de Tarragona

Tarragona

Serveis funeraris

Reus, Salou, Vila-seca i Constantí creen una funerària pública metropolitana

La nova empresa vol garantir un tracte ètic, de qualitat i de preu accessible i es preveu que pugui iniciar la seva activitat en els propers mesos

El Tanatori de Reus, operado actualmente por la Funeraria Reis i Baix Camp.

El Tanatori de Reus, operado actualmente por la Funeraria Reis i Baix Camp.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Reus ha aprovat definitivament en la sessió plenària d'aquest divendres la constitució de la societat mercantil pública de caràcter supramunicipal Funecamp Serveis Funeraris Municipals, SA. La nova empresa prestarà serveis funeraris als municipis de Reus, Salou, Vila-seca i Constantí. Es preveu que el nou ens supramunicipal pugui iniciar la seva activitat als quatre municipis en els propers mesos, un cop realitzats diversos tràmits com ara la transmissió del capital social, l’atorgament d’escriptura pública de constitució de la societat i la seva inscripció al registre mercantil i al registre del sector públic local de Catalunya.

Servei públic funerari

La nova societat, FuneCamp, operarà en règim de concurrència amb el operadors privats i es regirà per principis de continuïtat amb l'activitat duta a terme tradicionalment per Serveis Funeraris Reus i Baix Camp. La vocació de servei públic del servei vol garantir un tracte ètic, de qualitat i de preu accessible a l’hora de donar el darrer comiat als éssers estimats en una situació de dol de les famílies i que requereix la màxima sensibilitat. Es tracta d’una iniciativa, per tant, que consolida un espai metropolità de cohesió i acció conjunta amb els municipis de l’entorn per tal de rendibilitzar els recursos públics i reforçar un servei de qualitat a la ciutadania.