El 2022
YouTube posa el focus en els videojocs
La plataforma també posarà èmfasi en els vídeos curts i l’ecosistema de creadors
YouTube ha iniciat el nou any amb el focus posat en els vídeos curts i els videojocs, dos dels seus continguts més populars, i en l’ecosistema de creadors, que té un impacte en l’economia real, i al qual dotaran de noves formes per monetitzar els continguts.
La directora executiva de YouTube, Susan Wojcicki, ha assegurat que estan «establint les bases per al futur de YouTube», i que ho fan centrats en la innovació entorn d’àrees com els vídeos curts, els videojocs o els creadors, en les quals invertiran aquest any.
Els ‘shorts’, els vídeos curts en format vertical de la plataforma, ja han arribat als 5 bilions de visites. L’any passat es va introduir la possibilitat de crear-los utilitzant àudio d’altres vídeos de YouTube, una funció que durant els pròxims mesos s’expandirà amb més maneres de barrejar continguts de la plataforma.
El ‘Fons de Shorts’, que permet als creadors obtenir diners d’aquests vídeos curts, està ja disponible en més de cent països, i al llarg de l’any la companyia provarà «maneres noves» de crear contingut per a marques mitjançant el programa ‘BrandConnect’.
Respecte a videojocs, només durant el primer semestre del 2021, YouTube va registrar més de 800.000 milions de vistes, més de 90 milions d’hores de transmissions en directe i més de 250 milions de càrregues relacionades amb aquest tipus de contingut.
Les experiències en viu
En aquest apartat, YouTube assegura que millorarà les experiències en viu per a tots els creadors i usuaris, especialment en relació amb la visibilitat del contingut en viu i les funcions del xat. També llançaran aquest any les Membresies de Regal, i facilitaran la creació de ‘shorts’ relacionats amb els videojocs.
La companyia també vol que YouTube formi part de «la següent generació de comerç». Per a aquest fi, han començat un programa pilot d’etiquetes que permet als usuaris navegar, informar-se i comprar els productes en els vídeos, i han realitzat les primeres proves per integrar l’experiència de compres a ‘shorts’.
Les compres en directe, que es van provar l’any passat als Estats Units, Corea del Sud i el Brasil, arribaran aquest any a més creadors i marques a través d’acords amb plataformes de comerç com Shopify.
La directiva també ha destacat el paper de YouTube en l’aprenentatge, com una plataforma a la qual acudeixen les persones per «realitzar les seves tasques, explorar interessos nous o desenvolupar habilitats». L’any passat, van llançar els canals Mi Aula a Mèxic i l’Argentina en associació amb la Unesco, amb els quals s’ofereixen continguts que complementen els plans d’estudis d’educació secundària. Més endavant aquest any, s’estendran als alumnes del Brasil mitjançant el canal YouTube EDU.
Ecosistema de creadors
«Els creadors acudeixen a la nostra plataforma per compartir les seves vides, guanyar diners i donar forma al món de maneres significatives», ha afirmat Wojcicki, que ha assenyalat l’impacte que també tenen en l’economia global.
En aquest sentit, ha compartit que a tot el món la quantitat de canals que guanyen més de 10.000 dòlars a l’any ha tingut un augmentat interanual del 40 per cent, i que el 2020, l’ecosistema creatiu de YouTube va generar més de 800.000 llocs de treball, segons informes d’Oxford Economics. «Això supera els que van generar els Estats Units, el Japó, Corea del Sud, el Canadà, el Brasil, Austràlia i la UE combinats», apunta.
La plataforma ofereix actualment als creadors «deu maneres» de guanyar diners, amb eines com Súper Chat i les Membresies del Canal. Wojcicki ha indicat que l’any passat, les Membresies del Canal de YouTube i els articles digitals pagats es van comprar o van renovar més de 110 milions de vegades.
La companyia «mira molt més cap al futur» amb l’objectiu que «expandir l’ecosistema de YouTube» perquè els creadors puguin aprofitar tecnologies emergents com els NFT, i s’inspira en la Web3.0 per «continuar innovant».
També estan treballant en noves funcions que millorin l’experiència dels creadors. L’any passat es van llançar les revisions prèvies a la publicació, amb les quals es poden descobrir si hi ha problemes de drets d’autor o d’idoneïtat per a anuncis abans de publicar el contingut. També es van actualitzar les pautes sobre el contingut apte per a anuncis
Notícies relacionadesActualment, a la plataforma estan treballant per analitzar en profunditat les seves polítiques, i han contractat més persones per proporcionar als creadors més detalls sobre els incompliments de polítiques, com les marques de temps en què apareixen.
Així mateix, la directiva ha assenyalat que l’enquesta Dades demogràfiques de creadors ja està disponible a Studio perquè els creadors als Estats Units puguin compartir de manera voluntària el seu gènere, orientació sexual, raça i ètnia –aquest any s’habilitarà en altres països. La companyia utilitzarà aquesta informació per assegurar-se que les seves polítiques i productes «funcionen per a tothom».
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034