Terratrèmol a Silicon Valley
Elon Musk suspèn temporalment la compra de Twitter
El magnat tecnològic anuncia la suspensió provisional de l’acord a falta de conèixer la proporció de comptes falsos que hi ha a la xarxa social, decisió que ha fet que les accions de la companyia s’hagin desplomat un 20%
El magnat tecnològic Elon Musk ha anunciat avui divendres que «suspèn temporalment» la compra de Twitter, a l’espera de tenir més detalls sobre la proporció de comptes falsosque hi ha a la xarxa social.
El polèmic empresari ha enllaçat un informe de Reuters publicat el 2 de maig en el qual s’assenyalava que la plataforma hauria informat les autoritats fiscals dels Estats Units que els comptes de ‘spam’ suposen menys del 5% dels seus usuaris actius diaris monetitzables, una informació que Musk vol contrastar abans de seguir endavant amb l’operació de compra.
Twitter deal temporarily on hold pending details supporting calculation that spam/fake accounts do indeed represent less than 5% of usershttps://t.co/Y2t0QMuuyn
— Elon Musk (@elonmusk) 13 de mayo de 2022
«L’acord de Twitter està suspès temporalment a l’espera de detalls que confirmin el càlcul que els comptes de ‘spam’ representen, efectivament, menys del 5% dels usuaris», ha tuitejat.
¿Pot fracassar l’acord?
Aquest breu comunicat, del qual no s’han donat més detalls, ha sigut suficient per impactar en els mercats. Així, les accions de la companyia s’han desplomat més d’un 23% en les operacions prèvies a l’obertura de la borsa de Wall Street, en la qual cotitza. Aquesta caiguda il·lustra el temor dels inversors que l’acord de compra fracassi.
El 25 d’abril, l’home més ric del planeta va arribar a un acord amb la junta directiva de Twitter per comprar la xarxa social de l’ocell blau per 44.000 milions de dòlars (uns 41.000 milions de dòlars), una de les adquisicions més grans del seu sector. Des d’aleshores, Musk ha treballat per assegurar el finançament que li permeti la compra venent part de les seves accions de Tesla i demanant préstecs a grans bancs.
Tot i així, entre els analistes hi ha escepticisme sobre si aquest procés de compra acabarà arribant a bon port i, si tot va bé, creuen que es fa pel mateix preu establert en l’acord. Musk va acceptar, en l’acord, pagar una comissió de ruptura de 1.000 milions de dòlars si finalment es retirava.
¿Què farà amb Twitter?
Notícies relacionadesL’anunci de l’adquisició ha suposat un important terratrèmol a Silicon Valley, meca tecnològica dels EUA, ja que es desconeix com Musk vol modelar la plataforma, una de les més influents del món en la configuració del debat públic. Entre les prioritats que l’empresari es va marcar hi ha la retirada de Twitter dels comptes falsos i automatitzats, més coneguts com a ‘bots’. Fins i tot va assenyalar que volia «autentificar tots els humans», de manera que també podria implicar l’eliminació dels comptes anònims.
Musk ja va omplir titulars dimarts al deixar la porta oberta a la tornada de Donald Trump a la plataforma. El compte de l’expresident nord-americà va ser suspès de forma permanent el gener del 2021 després d’incitar a la insurrecció violenta de part dels seus seguidors contra el Capitoli de Washington. «Crec que va ser una decisió moralment dolenta, per ser clars, i extremadament absurda», va assegurar Musk durant un esdeveniment organitzat pel ‘Financial Times’. «Va ser un error. Va alienar una gran part del país i tampoc va fer callar la veu de Trump».