Xarxa social en crisi
¿Què està passant a Twitter?
L’últim episodi, la dimissió en massa d’empleats, posa en risc el funcionament de la companyia
Dimissió en bloc d’empleats, tancament d’oficines... ¿Què passa a Twitter des que està en mans del magnat Elon Musk, el propietari de Tesla i l’home més ric del món?
El lema que ha fet servir aquest multimilionari per, en principi, fer un gir en el funcionament d’aquesta xarxa social després de veure’s forçat a comprar-la per 41.000 milions ha sigut: «El poder per al poble». Però des que va desembarcar a l’empresa no han parat les polèmiques i els problemes, i ha anunciat una sèrie de mesures que alteraran la manera com els usuaris utilitzen aquesta xarxa social. Són uns canvis que no convencen els anunciants, que li estan donant l’esquena davant la por a la relaxació en les polítiques de moderació de continguts.
I les últimes notícies són extremadament preocupants. Nombrosos mitjans internacionals informen que Musk ha tancat totes les oficines de l’empresa temporalment. A més, després que ja es produïssin acomiadaments massius, centenars d’empleats han dimitit a l’acabar el termini que va donar Musk per acollir-se a les seves dures condicions laborals que ha imposat, amb jornades interminables i altres mesures que empitjoren el clima de treball. No es coneix la xifra dels que renuncien, però s’ha arribat a especular amb el 75% dels 3.500 empleats que té ara.
Segons la CNN, a la companyia dijous a la nit el ‘hashtag’ #RIPTwitter va ser la tendència principal arreu del món. Molts usuaris van escriure el que temien que podrien ser les seves últimes publicacions. A la mateixa cadena, un ex executiu de Twitter, que recentment va sortir de l’empresa, descriu la situació com un «èxode massiu».
Quan se li va preguntar sobre la situació va dir: «Elon s’està adonant que no pot intimidar els millors talents sèniors. Tenen moltes opcions i no aguantaran les seves pallassades». Hi ha empleats que denuncien que si hi ha algun problema de funcionament pot ser que no quedi ningú que sàpiga resoldre’l. Des de la mateixa seu de la companyia a San Francisco s’estan llançant insults i denúncies contra Musk.
Oh shit lol. Twitter HQ in San Francisco tonight pic.twitter.com/wAmL4PUZkU
— Read Jackson Rising by @CooperationJXN (@JoshuaPHilll) 18 de noviembre de 2022
El mateix Musk sembla que es va adonar que havia sigut molt dur i va remetre un altre correu al personal relaxant la prohibició de teletreballar. «Respecte al treball remot, tot el que es requereix per a l’aprovació és que el seu gerent assumeixi la responsabilitat de garantir que estigui fent una excel·lent contribució», afirmava la comunicació. Un altre dels seus girs de guió que estan minant el futur de la companyia.
Les adhesions i suports al personal de la companyia han començat a difondre’s, com la de la diputada demòcrata Alexandria Ocasio Cortez.
Shout out to all the workers at Twitter. You all built a vital place for connection and deserved so much better.
— Alexandria Ocasio-Cortez (@AOC) 18 de noviembre de 2022
Millions of people appreciate the space you built and the hard work that went into it. Thank you 💙
La situació, amb els nombrosos vaivens quant a l’estratègia i gestió, ha generat gran preocupació a la xarxa social. Hi ha els que vaticinen que aquest podria ser el final de Twitter. Fins i tot es temen una apagada de la xarxa social en qualsevol moment.
Pagament i debat
Notícies relacionadesEntre els canvis més importants a Twitter, hi ha els dos sistemes de verificació que tindrà. Si es paga per una verificació ‘Blue’, es tindrà accés al conegut cercle blau. Aquests usuaris ‘premium’ en principi també rebran menys anuncis i podran publicar vídeos i àudios més llargs de l’habitual. Però també hi haurà la verificació oficial, que només estarà en determinats comptes i no es podrà pagar. Això va despertar crítiques per l’impacte que pugui tenir en el debat públic, motiu que va forçar Twitter a postergar la seva aplicació.
Tot i que es podrà continuar utilitzant gratis, la xarxa experimentarà canvis, si és que Musk manté la seva estratègia. Va anunciar, per exemple, que els algoritmes de Twitter amplificaran els missatges, mencions, respostes i recerques dels usuaris que paguin, amb la qual cosa es prioritzaran en detriment dels missatges dels que no vulguin pagar la quota mensual.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia