De jocs a operacions matemàtiques
Deu trucs que no sabies que pots fer al cercador de Google
S’ha convertit en una cosa rutinària: obres el navegador del teu ordinador o mòbil i introdueixes qualsevol recerca. Però a més de fer-te la vida més fàcil amb les seves respostes, ¿sabies que el cercador de Google té una sèrie de trucs que només els més espavilats coneixen?
Des d’ajudar-te amb les equacions matemàtiques fins a petits jocs amb què entretenir-te, aquests són alguns trucs que no sabies que pots fer amb el cercador de Google.
1. Trobar aquesta cançó que no pares de taral·lejar
¿Tens una cançó al cap però no aconsegueixes esbrinar quina és? No et preocupis, Google pot ajudar-te. Si només recordes algunes parts de la cançó, pots escriure-les a la barra de cerques i omplir amb un asterisc (*) les parts que se t’hagin oblidat. El cercador de Google farà la resta per tu.
2. Simplificar la recerca d’un lloc web
Si no vols fer voltes fins a arribar a una pàgina web concreta pots introduir per davant de la teva recerca la paraula «site». D’aquesta manera, et sortirà en primera posició el lloc web que estàs buscant.
3. Crea gràfics amb equacions
Si necessites assegurar-te que el gràfic que has creat en un programa de matemàtiques és correcte, només hauràs d’introduir l’equació al cercador de Google perquè aquest t’aparegui.
4. El joc del dinosaure de Chrome
Si utilitzes Chrome sovint és possible que siguis del tipus de persones que s’estira els cabells cada vegada que li apareix el dinosaure que indica que no hi ha connexió a internet. Però, ¿sabies que aquest simpàtic ninot és en realitat un minijoc? Si prems la barra espaiadora veuràs com aquest dinosaure comença a caminar esquivant els cactus que apareixen al seu camí.
5. Google fa els comptes per tu
Si estàs cansat de buscar la calculadora al teu mòbil o a l’ordinador ara pots aconseguir accedir a aquesta aplicació d’una manera molt senzilla gràcies a Google. Introdueix a la barra de Google l’operació que vols realitzar i el cercador et donarà el resultat com si d’una recerca es tractés.
6. Un traductor ràpid
Segurament el traductor de Google t’ha salvat en més d’una ocasió. Però en lloc d’haver d’entrar a la pàgina del glossari, el cercador de Google té un truc que farà el procés més ràpid. Només has de buscar a Google «com es diu X paraula en l’idioma que vulguis» o escriure el text que vulguis seguit de «traduir» perquè la resposta t’aparegui directament.
7. Un viatge al passat
¿Vols saber com era Google en els seus inicis? Si escrius «Google in 1998» a la barra de cerques arribaràs a una pàgina de la companyia californiana en la qual podràs veure com era el cercador aquell any i com es mostraven els resultats.
8.¿Com es diu un número en anglès?
D’acord, segurament els números més baixos en anglès no et resulten complicats. Però, ¿i els alts? Com sigui, si escrius al cercador de Google qualsevol número seguit de «=english» t’apareixerà al moment com es diu a la llengua de Shakespeare.
9. Zerg rush
Notícies relacionadesSi vols passar una estona entretinguda, només hauràs de teclejar «Zerg rush» al cercador de Google i començar a jugar a aquest minijoc. En aquest minijoc hauràs de clicar i eliminar al més aviat possible els petits cercles que intenten fer desaparèixer els resultats de recerca.
10. Cerques concretes
Tot i que aquest és un dels trucs més coneguts del cercador de Google, no està de més recordar-ho. Si el que vols és buscar una frase exacta, escriu-la posada entre cometes a la barra de cerques per trobar llocs en els quals aquest text aparegui literal.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034