Polèmica a la xarxa social
Austràlia multa Twitter (X) per no cooperar en una investigació sobre abús sexual a menors
Més males notícies per a X. Austràlia ha multat la xarxa social anteriorment coneguda com a Twitter amb 610.500 dòlars australians (uns 366.000 euros) per no cooperar en una investigació sobre la difusió de continguts d’abús sexual infantil.
El regulador australià ha sancionat la plataforma propietat d’Elon Musk al·legant que no havia respost les seves preguntes. La Comissió de Seguretat Electrònica del país volia saber quins mètodes havia adoptat la plataforma per detectar i frenar la proliferació d’imatges i vídeos en els quals s’exploten menors, així com quant temps es triga a respondre a les denúncies dels usuaris.
«L’única raó que puc veure per no respondre preguntes importants sobre el contingut il·legal i la conducta que es produeix a les plataformes seria si no tens respostes», ha declarat la comissària australiana Julie Inman Grant. X va tancar la seva oficina a Austràlia després que Musk comprés la companyia per uns 41.000 milions de dòlars i va acomiadar els empleats que s’encarregaven de les polítiques públiques.
Tot i que el controvertit empresari va dir que «eliminar l’explotació infantil és la prioritat número 1», X ha comunicat al regulador que la tecnologia que utilitzava per detectar contingut d’abús va reduir la seva eficàcia després de la privatització de la companyia. Si la xarxa social continua sense respondre a les peticions de les autoritats australianes i s’oposa a abonar la sanció econòmica imposada, el regulador podria tramitar una denúncia davant els tribunals.
Cop a la reputació
La multa suposa l’enèsim cop a la reputació d’X. Els canvis introduïts per Musk han foragitat gran part dels anunciants de la xarxa social, cosa que ha debilitat el seu negoci, que beu de la publicitat. L’últim any, aquests ingressos han caigut un 55%, segons una anàlisi externa de la companyia a què Reuters va tenir accés. Aquest retrocés s’ha donat cada mes dels últims 12.
La sanció posa de nou en evidència els problemes de la plataforma amb la moderació de continguts. Dijous, la Unió Europea (UE) va anunciar l’obertura d’una investigació sobre la proliferació d’aquests missatges «il·lícits» en el context de la renovada guerra entre Israel i Hamàs.
Notícies relacionadesAixò podria suposar una violació de la llei de serveis digitals (DSA, per les seves sigles en anglès), la pionera legislació europea que obliga les grans plataformes a posar límit a les notícies falses. Brussel·lesha renyat Musk en diverses ocasions pel reiterat incompliment de les seves normes.
Més desinformació
L’arribada de Musk s’ha traduït en un augment de la desinformació i els continguts d’odi a X. I és que el magnat tecnològic ha acomiadat un 80% de la plantilla mundial de l’empresa, cosa que ha afectat gran part de l’equip de moderació de continguts, ha suavitzat les polítiques internes, ha reactivat milers de comptes de personatges extremistes i ha abandonat el codi de conducta europeu amb què es comprometia a frenar la disseminació de missatges intoxicadores.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Conferència a Brussel·les ¿Què ha trencat i què pot trencar Junts en la negociació amb el PSOE? Les claus de l’estratègia de Puigdemont
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034
- Així va l’Eurolliga La quarta victòria confirma la rehabilitació del Barça